Der render en høj mand rundt og smiler lidt ekstra i Prags gader i dag. Og det skyldes hverken solskin eller store kulinariske oplevelser, for det findes ikke. Jess Thorup er ramt af eufori, efter han og U21-landsholdet tirsdag aften lykkedes med at nå EM-semifinalen og dermed få en OL-billet.

Serbien blev besejret 2-0, og derfor var det en nærmest lykkelig U21-landstræner, der vågnede op onsdag morgen.

»Det her er vel noget af det største. Jeg kan huske som spiller, at det var stort at være med til at vinde noget. Det var også stort at vinde pokalturneringen som træner. Det var et endags-arrangement, hvor man jubler og glæder sig med en hel by. Det her er noget, der har været under opsejling over en lang periode, og jeg kunne godt mærke på mig selv, at jeg var mega-glad og stolt over det i går. Men jeg er jo ikke færdig endnu. Jeg vil gerne have mere nu, hvor jeg er nået til der, hvor jeg er. Det er en stor dag - også når jeg formentlig om noget tid sætter mig hjemme i sofaen og tænker over, hvad der venter i fremtiden. Så tror jeg, at jeg bliver stolt og glad,« siger Jess Thorup i én lang talestrøm.

Dem havde han flere af, for munden var mere end sædvanligt på gled. Han havde set et U21-landshold, der ikke helt nåede op og ramme potentialet, men som alligevel med hårdt arbejde og høj træfsikkerhed spillede sig videre blandt de fire bedste i Europa.

Med semifinalen på lørdag mod nummer to fra Gruppe B med Portugal, England, Italien og Sverige har Jess Thorup også givet sine unge helte en ekstra dag at fejre sig selv i. Det skal nemlig til.

»Jeg havde svært ved at sove, som jeg normalt plejer efter en kamp. Men jeg lå også og tænkte nogle tanker. Som jeg sagde til spillerne, så må vi også huske at nyde de her momenter, for jeg synes, det var et stort øjeblik for os som hold og for dansk fodbold, hvad vi præsterede i går. Det håber jeg også, at de nød i går og lidt af dagen i dag, inden vi begynder at have fokus på næste kamp,« siger Jess Thorup.

Onsdag aften bliver det afgjort, hvem Danmark så ender med at møde i semifinalen i Prag.