Den danske tv-serie 'Borgen' er den bedste tv-serie i 2012, mener succesforfatteren Stephen King. Her ses Sidse Babett Knudsen som statsminister Birgitte Nyborg i tv-serien Borgen (arkivfoto).
Den danske tv-serie 'Borgen' er den bedste tv-serie i 2012, mener succesforfatteren Stephen King. Her ses Sidse Babett Knudsen som statsminister Birgitte Nyborg i tv-serien Borgen (arkivfoto). Foto: Esben Salling

Den amerikanske gyserforfatter Stephen King er fuldstændig vild med danske dramaserier og nævner »Borgen«, »Broen« og »Forbrydelsen«, som nogle af de bedste serier lige nu.

Stephen King, forfatteren bag bl.a. gyserklassikeren »Ondskabens Hotel« og »Dyrekirkegården« sidder klinet til skærmen for at se danske tv-serier som »Borgen«, »Broen« og »Forbrydelsen«. Det fremgår i hvert fald af den liste over Kings favorit tv-serier fra 2012, som det amerikanske magasin Entertainment Weekly har fået King om at lave.

Her figurerer det politiske drama »Borgen« simpelthen på en førsteplads, mens den dansk/svenske tv-serie »Broen« er nummer fire og krimiserien »Forbrydelsen« er nummer syv.

Om »Borgen« siger Stephen King:

»Sidste Babett Knudsen spiller Birgitte Nyborg, som bliver Danmarks første kvindelige statsminister (...) Når familie og ambitioner kommer i konflikt på amerikansk tv, vinder familien alt for ofte (og for urealistisk). Der er ikke noget, som er pakket ind i vat her (...). Lige nu skal du bare vide, at »Borgen« er det bedste drama på noget sprog.«

Mens »Borgen« er placeret på en førsteplads, har Stephen King fundet plads til nyere anerkendte amerikanske tv-serier som »Breaking Bad«, »Sons of Anarchy«, »Game of Thrones«, »The Walking Dead« og »Revenge«, mens 90'er serien »The X Files« dukker op på en tiende plads. Den israelske serie »Prisoners of War« er også på listen, men sammen med de danske serier, er det den eneste serie, som ikke er amerikansk.

Stephen King har »Broen« på sin fjerdeplads og »Forbrydelsen« på sin syvendeplads. Om »Forbrydelsen« siger han bl.a.:

»Sofie Gråbøl skinner som den besatte detektiv Sarah Lund.«

»Borgen« er blevet sendt på en smal amerikansk kabelkanal, mens »Forbrydelsen« er lavet i en amerikansk version, hvilket også snart bliver tilfældet med »Broen«.

Her kan du se Stephen Kings liste over Top 10-serier i 2012:

1. Borgen

2. Breaking Bad

3. pladsen Sons of Anarchy

4. pladsen The Bridge (Broen, red.)

5. pladsen Game of Thrones

6. pladsen The Walking Dead

7. pladsen Forbrydelsen

8. pladsen Prisoners of War

9. pladsen Revenge

10. pladsen The X-Files

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.