Joachim Johansson er Sveriges nye tennis-håb.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>ADELAIDE: Solen skinnede fra en skyfri himmel. Termometret viste 40 grader i skyggen. Og det svenske forældrepar Margreta og Leif Johansson havde det vidunderligt.

Men hvordan kunne det også være anderledes?

Fra tilskuerpladserne havde de sammen med et par tusinde australske tennisentusiaster på Memorial Drive Stadium i Adelaide netop set, at sønnen Joachim »Pim-Pim« Johansson havde vundet finalen ved det åbne australske hardcourt-mesterskab 7-5, 6-3 over amerikaneren Taylor Dent.

»Det er en drøm, der går i opfyldelse. Joachim begyndte at spille tennis som fire-årig. Han har altid været bidt af sporten, men skader har ofte sat ham tilbage. Jeg under ham denne sejr. Han har virkelig kæmpet for den,« sagde Joachim Johanssons stolte mor til B.T. efter kampen.

Den tabende finalist, Taylor Dent, var imponeret over sin svenske overmand: »Jeg havde ikke en jordisk chance for at besejre Joachim i dag. Han servede formidabelt, og kiksede ikke et eneste forhåndsslag.

Fortsætter Joachim på samme måde vinder han også Australian Open. Han behøver ikke, at frygte Roger Federer (forsvarende mester, red.).«

Selv tog »Pim-Pim«, som Joachim Johansson kaldes hjemme i Sverige, virakken med ophøjet ro.

Da han havde hamret det 10. serve-es afsted, og sikret sig karrierens blot anden ATP-titel og ikke mindst de ca. 325.000 kr. i præmie, nøjedes han med at knytte næven og sende et listigt smil op til forældrene på tilskuerpladserne.

»Jeg er ikke showmand, men bare en ganske almindelig tennisspiller,« konstaterede Joachim Johansson tørt på B.T.'s spørgsmål om, hvorfor der efter karrierens største triumf ikke var plads til mere jubel.

Men han lagde ikke skjul på sin enorme glæde over sejren: »Den giver mig tro på, at jeg går endnu en stor sæson i møde,« sagde Joachim Johansson, der i fjor avancerede fra 150. til 11. pladsen på verdensranglisten.

Med til historien hører, at han befinder sig overordentligt vel i Australien. Svenskeren har derfor opholdt sig i Adelaide den seneste måned for at træne og holde jul sammen med svigerfamilien. Hans kæreste, Jaslyn, er søster til den tidligere verdens-etter Lleyton Hewitt

Ingen landsholds-forbehold
Men hans forhold til Sverige fejler intet. I modsætning til Danmarks to bedste, Kenneth Carlsen og Kristian Pless, spiller Joachim Johansson Davis Cup for Sverige uden forbehold.

Men hvorfor skulle det egentlig også forholde sig anderledes, når farmand Leif i begyndelsen af 1970'erne spillede på landshold med selveste Bjørn Borg?

»I Sverige er der kæmpetradition for tennis. Jeg har meget at leve op til. Efter Björn Borg-æraen vandt Mats Wilander, Stefan Edberg og Thomas Johansson også Grand Slam-turneringer. Nu er det min tur til at forsvare svensk tennis' ære,« sagde Joachim Johansson.

Men nogen typisk svensker er han ikke. I modsætning til Björn Borg & co. er han lige så hårdtservende som en Goran Ivanisevic, mens forhånden har samme power som Pete Sampras'.

»Ta' det nu roligt. Jeg har meget at lære. Men Taylor Dents rosende ord stiver min selvtillid af.

Roger Federer er favorit til at vinde Australian Open igen. Men han er ikke uovervindelig.

Og jeg giver ikke op på forhånd. Jeg har tænkt mig at udnytte min øjeblikkelige form til at levere et kanonresultat i Melbourne,« sagde Joachim Johansson før han hastede til præmieoverrækkelsen.