Italieneren Paolo Bettini forsvarede søndag sit verdens-mesterskab i landevejs-cykling, da han efter 267 kilometer vandt spurten om guldet.

Italieneren Paolo Bettini gav arrangørerne af VM i landevejscykling i Stuttgart svar på tiltale, da han søndag genvandt verdensmesterskabet. Værterne ville oprindeligt ikke tillade Bettini at starte, fordi han ikke har underskrevet Den Internationale Cykelunions (UCI) antidopingkontrakt, men Quick Step-rytteren gik rettens vej og tog altså hævn ved at vinde den afsluttende spurt.

Rutinerede Bettini forstod at holde sig til, da det skulle afgøres og en femmandsgruppe rev sig løs. Team CSC-rytterne Fränk Schleck og Aleksandr Kolobnev var med i spurten, men blev begge besejret af italieneren. Kolobnev fik dog sølv, mens tyske Stefan Schumacher vandt bronze.

De tre danske ryttere gjorde ikke meget væsen af sig. Lars Bak faldt hurtigt fra, og selv om Matti Breschel var synlig undervejs i løbet, var han heller ikke med, da tingene skulle afgøres. Kun unge Chris Anker Sørensen formåede at sidde med blandt de allerbedste, men det rakte dog kun til en placering som nummer 25. /ritzau/