Kihlstedt opereret for bygningsfejl, fordi han ikke kunne bedømme afstande.

Magnus Kihlstedt har ikke vundet mange hjerter blandt FCKs fans i den tid, han har været i klubben. Dertil har den svenske landholdsreserves præstationer været for svingende. Den ene søndag i topklasse, den næste helt til rotterne. Men nu har Kihlstedt i det mindste en undskyldning. En bygningsfejl i øjet har gjort fodboldlivet surt for ham. En operation var nødvendig.

»Jeg havde svært ved at bedømme afstande. Det betyder virkeligt meget for en målmand at kunne det. Jeg forsøgte med kontaktlinser, men det fungerede ikke for mig,« fortæller Magnus Kihlstedt.

9. december fik Kihlstedt rettet sin bygningsfejl ved et indgreb på privathospitalet Hamlet, der regelmæssigt får besøg af FCKs spillere, heriblandt også Magnus Kihlstedt. Hele tre gange har han været under kniven i efteråret. Først med knæet, siden tommelfingeren og nu altså med øjet.

»Mit syn er bedre og helt normalt nu. Det føles skønt,« siger Kihlstedt, der altså er klar til at tage kampen op med FCKs nyindkøb, ungareren Balázs Rabóczki, der er kommet til klubben fra Norrköping.

Operationerne i efteråret kostede ham målmandspladsen til Rune Pedersen, der stopper i FCK til sommer. Nu er Rabóczki, der er noteret for tre landskampe for Ungarn, værste konkurrent. Om buret vogtes af Kihlstedt, når FCK i superligapremieren den 16. marts møder OB, er altså endnu tvivlsomt. Og han erkender da også, at han endnu mangler en del for at være i topform.

»Jeg har sammenlagt kun trænet tre uger over de sidste seks måneder. Det er ikke optimalt, men nu har vi heldigvis en lang opstartsfase. Jeg har mest af alt brug for kamptræning for at komme op, hvor jeg skal være.«

FCK spiller første træningskamp på lørdag mod Malmö FF, inden truppen 14 fjorten dage senere drager til den årlige træningslejr i Port Elizabeth i Sydafrika.