1. divisionsklubben FC Aarhus forsøger sig igen som professionel fodboldklub, efter nogle hårde år, hvor den århusianske "lillebror" til AGF med nød og næppe undgik en truende konkurs.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>FC Aarhus har fået sin licens tilbage fra Dansk Boldspil-Union (DBU), hvilket betyder, at klubben igen lever op til kravet om en egenkapital, der udgør minimum 25 pct. af de samlede lønudgifter. FC Aarhus frister i øjeblikket en tilværelse i bunden af 1.

divison. FC Aarhus ligger under nedrykningsstregen med 20 point - to færre end Ølstykke, der ligger lige over.

Den århusianske klub benyttede tirsdagen til at skrive den første kontrakt med den 20-årige Tommy Bechmann, mens FC Aarhus har tilbudt ti spillere at ændre deres amatørkontrakter til almindelige kontrakter. En amatørkontrakt giver spillerne mulighed for at tjene maksimalt 25.000 kroner årligt.

- Der er tale om en fuldtidskontrakt, hvor han så kan studere ved siden af. Med hensyn til de øvrige ti spillere, så skal vi i gang med at forhandle, og de vil blandt andet blive tilbudt medarbejderaktier i klubben, siger FC Aarhus' næstformand, Niels Brøchner.

Han oplyser, at klubbens målsætning er at forblive i 1. division i denne sæson, være blandt de fire bedste i næste sæson, og derefter rykke op i Superligaen.

Med FC Aarhus' genindførelse af professionelle tilstande er situationen nu tilbage, hvor såvel AGF som FC Aarhus kæmper om sponsorkronerne og spillerne i byen.

"Vi snakker da med AGF engang imellem, men det er der ikke blevet så meget ud af, men måske kan der blive tale om et samarbejde på spillersiden, vi har dog lært meget af situationen, og i fremtiden vil vi tjene pengene, før vi bruger dem.

Der bliver derfor heller ikke tale om Beckham-kontrakter, men Bechmann-kontrakter," siger Niels Brøchner med henvisning til Manchester United-stjernen. /ritzau/