Hotel Auersperg er stilet og små-kosmopolitisk, men uden søgte dikkedarer. Et charmerende »Top value for money« hotel i en by, hvor beliggenhed ellers er dyrt.

Første indtryk
Nogle kan kunsten at skabe stemning med enkle virkemidler, og man er ikke i tvivl om, at ledelsen på Hotel Auersperg besidder denne kompetence, når man tager de få trin fra gaden op til hotelreceptionen:

Det stramme funkispræg mildnes af store krukker med Middelhavsplanter udenfor. Og retro-smarte stole i hallen betyder, sammen med lækre magasinstakke i de brede vindueskarme, at man får lyst til at slå sig ned. Ikke blot for at vente, men for at hygge sig. 

Salzburger-krydderiet tilføjes med et antikt chatol og malerier, der ville være håbløse mange steder, men som her giver kant og ægte historie til huset. 

Gæsterne ligner et rejsende livsnyderfolk, der elsker at alt fungerer smidigt og venligt, men ikke nødvendigvis formelt: Kunststuderende på opera-tur, det ældre lune ægtepar fra England og deres rejsevante hønsehund samt businessfolk fra den kategori, der aldrig ville vælge et stort kædehotel, fordi personlighed og charme skal præge opholdet, hvor kort det så end er.

Spisestuen, hvor morgenbuffeten nydes, er enkel og lys. I de lune måneder er der tillige borde og skrig-grønne stole udendørs på et trædæk med store mokkabrune parasoller. 

Værelserne
Indrettet i næsten nordisk stil er værelserne rolige og indbydende med meget træ, meget lys og naturfarvede hørgardiner for vinduerne, der lukkes til med skodder på sydeuropæisk vis.  

Sengen er komfortabel og atmosfæren hyggelig, de enkle linjer til trods. Det er rigtig gode værelser til en fornuftig pris, så book i god tid, især hvis I vil af sted til Sommer- eller Pinsefestspillene, hvor stamgæsterne kommer flittigt. 

Mad og drikke
Morgenmaden er værd at stå op til, og der er ingen genveje her: Sukkeret er fra østrigske biodynamiske sukkermarker og brødet hjemmebagt med rene økologiske melsorter. Den ravgyldne honning drypper sødt fra brud af honningtavler, direkte fra bistadet, og der er laks, friskpresset gulerodssaft, og marmelader fra det østrigske topmærke, Staudl. Dertil godter som tørrede æbleringe, dadler og svesker, stegt med bacon. Gammeldags glas med fåremælks yoghurt, kurve med friske nektariner og hjemmebagt Guglhupf, der i hotellets fortolkning er en lækker nødde-chokoladekage. 

I baren serveres økologiske italiensk-inspirerede småretter hele dagen, men der er ingen egentlig restaurant.

Særligt
Hotelhaven har dækstole parat med gode puder, så man får lyst til at tage kaffen med derned og efterkomme opfordringen – forsynet med aviser og bøger.

Når mørket sænker sig, og vejret ellers siger god for det, bliver der lagt tæpper frem og tændt levende lys i havens kroge, så man kan reflektere over dagens Salzburgeroplevelser i denne stille atmosfære. 

Plus
På 2. sal ligger en lille spa med dampbad og sauna, badekåber, thebuffet og tagterrasse med kig ud over byens barokprofil. Der kan bestilles afslapningsmassage for en ganske rimelig pris, og til yderligere fremme af sundheden står der skåle med æbler.

Beliggenheden er et stort plus: Der er en kort gåtur gennem en hyggelig shoppinggade til Mirabelleparken, der er et blomstrende centrum i byen, og hvorfra broerne over floden fører direkte ind i teaterkvarteret. Desuden ligger hotellet om hjørnet fra et stoppested, hvorfra bus nr. 2 kører til lufthavnen på 25 min. 

Minus
Hotellet ser ikke særlig interessant ud fra gaden. Man skal vide, hvad der skjuler sig bag facaden, før man forelsker sig. 

Læs også: Guide til Salzburger Festspiele