Hanois nye, unge kokke er begyndt at blande den traditionelle, vietnamesiske mad med det vestlige køkken. Se otte bud på gode restauranter i Hanoi.

Det vietnamesiske køkken har altid haft et godt ry.

Læs også: 3 oplevelser i Hanoi

Det skyldes blandt andet, at selv om landets madlavningskunst udspringer fra Kina, har køkkenet gennem årene fået sit eget unikke og regionale præg, specielt under den franske kolonitid fra 1800-tallet, hvor blandt andet mejeriprodukter og brød, der ellers er sjældne syn i Asien, gjorde sit indtog. 

De senere år er køkkenet dog blevet endnu mere interessant, i og med en flok nye unge kokke er begyndt at eksperimentere med en kombination af det traditionelle vietnamesiske og inputs fra den vestlige verden. 

Vi guider her til otte restauranter, det er værd at lægge vejen og smagsløgene forbi på en tur til Hanoi

 

Seasons of Hanoi

Hvor: 95B Quan Thanh Street, tlf. +84 (0)4 37 34 14 66

En af Hanois absolut bedste restauranter ligger i en gammel villa i kolonistil. Stedet er en favorit blandt både turister og fastboende i Hanoi, blandt andet på grund af det elegante miljø og den lille hyggelige bar i hjørnet, men naturligvis også fordi maden, såkaldt moderne vietnamesisk, er af høj kvalitet. På menuen er blandt andet and i ris, og kylling med citrongræs. Begge dele fra 60 kr.

seasonsofhanoi.com.vn

 

Green Tangerine

Hvor: 48 Hang Be, gamla stan, tlf. +84 (0)4 38 28 91 67

Green Tangerine er en hyggelig restaurant, der ligger i den hyggelige – men temmelig turistede – gamle bydel i Hanoi. Restauranten er indrettet i en bygning fra 1928, som ligger inde i en gård, og er dermed en oase for det livlige, ofte grænsende til det kaotiske, mylder af liv uden for porten. 

Menuen er en blanding af moderne fransk og vietnamesisk, prøv for eksempel Garupa med tropiske frugter og zucchini-spaghetti til 140 kr. Vinkortet er imponerende velassorteret. 

greentangerinehanoi.com

 

Old Hanoi Restaurant

Hvor: 4 Ton That Thiep street, tlf. +84 (0)4 3747 8337 

Den forholdsvis nyåbnede restaurant har fået meget opmærksomhed for sit køkken. Man serverer, hvad man kalder »autentisk« vietnamesisk mad med et kreativt touch, som blandt andet er oksekød med ananas, serveret i bambusblade. En hovedret står i cirka 120 kr.

Restauranten er indrettet i en gammel fransk-inspireret villa og tilbyder også kokkekurser. 

oldhanoi.com

 

La Badiane

Hvor: 10 Nam Ngu Street, tlf. +84 (0)4 39 42 45 09

Denne franske restaurant er en af de bedste i Hanoi og fungerer som stamsted for især en stor del af de udlændinge, der bor i byen. Maden er klassisk fransk/europæisk med visse asiatiske indslag. To af signaturretterne er grillede kæmperejer i kokoskarry med krydret bananchutney og marineret kylling i citrongræs. En hovedret koster cirka 150 kr. 

Lokalerne er ikke ret store, men ligger i en lille hyggelig gade. 

 

Song Thu Restaurant

Hvor: 28A Ha Hoi, tlf. +84 (0)4 39 42 44 48

Den, som vil forene arbejde med fornøjelse, bør besøge restauranten Song Thu ved Hoa Sua Skolen, som er en restaurant, hvor unge fra fattige familier kommer for at lære at lave mad og servere med det formål at give dem et indblik i restaurantionsverdenen. Projektet drives af en hjælpeorganisation, som også har et bageri et par husnumre længere nede ad gaden. Og hvor man kan købe ganske gode boller. 

Restauranten er indrettet i en gammel villa, og blandt signaturretterne finder man vietnamesisk krabbesuppe med tomat-vermicelli, som er en form for nudler. Pris 16 kr. 

hoasuaschool.com

 

Quan An Ngon

Hvor: 18 Phan Boi Chau, tlf. +84 (0)4 39 42 81 62

Den lille enkle restaurant er i virkeligheden flere restauranter specialiseret i mad fra forskellige dele af landet. I et område finder man vietnamesisk mad fra den sydlige del af landet, i et andet mad den nordlige. I midten findes den store piazza, hvor man spiser ved borde under en parasol. 

Forårsrullerne med krabber og friske ærter er anbefalesesværdig. Den står i 14 kr. Ris med kylling og hvidløg koster 12 kr. 

 

Wild Rice (La Lua)

Hvor: 6 Ngo Thi Nham, tlf. +84 (0)4 39 43 88 96

Wild Rice, som i en årrække har været en af Hanois klassiske restauranter, laver såkaldt moderne vietnamesisk mad, som vil sige, at restauranten med udgangspunkt i det traditionelle vietnamesiske køkken smider elementer af international gastronomi ind i kokkereringen. Restauranten er en smule mere formel end mange andre, blandt andet er der dækket op med stivede hvide linnedduge. Blandt favoritterne på menukortet er krydret fisk i karry og kokosmælk samt grillede kongerejer med chili og citrongræs til henholdsvis 50 og 60 kr. 

wildrice.com/vn

 

Wild Lotus

Hvor: 55A Nguyen Du Street, tlf. +84 (0)4 39 43 93 42 / 38 22 69 17 

Den pompøse indgang til Wild Lotus gør sit til at hæve stemningen – man passerer på vejen ind til selve restauranten en lille fontæne og skal gennem et forhæng, før man står i den elegante restaurant. 

Wild Lotus er et af Hanois finere spisesteder, men ligger prismæssigt stadig på et fornuftigt niveau. Her serveres asiastisk/vietnamesisk mad med et internationalt snit, »Global Cuisine«, som det beskrives i restaurantens menukort. 

Prøv friterede Nha Trang aborre med mangosalat til 60 kr., eller havmuslinger med tamarindsauce til 40 kr.

Læs også: Guide til smagen af Vietnam