KØB PLUS!

Flygter til varmen for at løbe indendørs

Andreas Bube er rejst fem uger til Spanien. Ikke på grund af varmen, men for at kunne træne indenfor.

- Det er et lidt andet spil at løbe indendørs.

Med de ord er 800 meter-løberen Andreas Bube er rejst til Spanien i et veltilrettelagt forsøg på at slå igennem indendørs.

2012 var året, hvor 800 meter-løberen Andreas Bube fik sit internationale gennembrud med en sølvmedalje ved sommerens EM i Helsinki, sølle 8/100 af et sekund efter europamester Yuriy Borzakoskiy. Siden skuffede Bube ved OL i London, hvor han med de mindste marginaler røg ud af et stærkt besat indledende heat, men med EM-sølvet og et stabilt højt niveau var sæsonen mere end godkendt for dansk atletiks mest lysende stjerne netop nu.

I år er sommerens VM i Moskva det store mål for den 25-årige Bagsværd-løber, men foreløbig er sigtet indstillet på succes ved det europæiske indemesterskab, der afvikles i weekenden 1-3. marts i Göteborg. Selvom det lyder som om, at det er det samme at løbe 800 meter udendørs og indendørs, er der stor forskel. Banen kun 200 meter mod de normale 400 meter, så man skal fire gange rundt, og svingene er hævede som på en cykelbane, så det er høj grad en disciplin for specialisterne.

Indtil nu har Bube ikke haft den store succes indendørs. Ved inde-EM for to år siden blev han blot nummer 23, og hans bedste tid indendørs er kun 1.47.50 mod en udendørs PR på 1.44.89. Men i år satser han helhjertet på inde-EM, hvor en finaleplads er målet. Derfor rejste Bube i fredags sammen med sin træner til Spanien på en fem uger lang træningslejr i Sabadell, 20 km uden for Barcelona. I modsætning til herhjemme er der nemlig en indendørs med 200 meter-bane og hævede sving - og betydeligt rarere temperaturer til de lange ture udendørs.

- Lige nu er her 12 grader udenfor. Det er helt perfekt til de lange kedelige ture, siger Andres Bube med et grin over telefonen.

Han foretrækker de hårde indendørs træningspas i konkurrencetempo på banen, som han besøger fire gange om ugen. Målet med opholdet i Spanien er både at skærpe hans tempo og indendørs teknik inden EM i Sverige.

- Det er noget anderledes at løbe indendørs, både teknisk og taktisk. Langsiderne er kun halvt så lange, så indendørs skal man løbe mere aggressivt fra start af. Det kan blive svært at overhale, medmindre at man er meget suveræn, fastslår Bube, der endnu ikke har sit konkurrenceprogram på plads, men håber på at få startpladser ved stævner i Düsseldorf og Stockholm for at teste sine evner inden EM.

Her er målsætningen i første omgang en plads i finalen, og det kræver en af det seks bedste tider i semifinalerne.

- Det er et lidt andet spil at løbe indendørs, og der kan ske meget undervejs. Det kommer helt an på, hvilke løbere, der satser på indendørs-sæsonen, men lad os se, hvad der sker, hvis jeg først står i finalen, siger Bube, der inden afrejsen til Spanien fik fastslået, at grundformen er helt på plads, da han fik målt sine hidtil bedste resultater, da han blev testet hos Team Danmark.

BUBES EM-KONKURRENTER:

Adam Kszczot, Polen

23 år, bronzevinder fra inde-VM 2010, inde-PR 1.44.57

Yuriy Borzakovskiy, Rusland

31 år, 2 inde-EM guld, 2000 og 2009, inde-VM guld 2001 og bronze 2006, inde-PR 1.44.15

Andrew Osagie, England

24 år, bronzevinder fra inde-VM 2012, inde-PR 1.46.53