Sparbank fra Skive kom ud af 2008 med et rekordstort underskud på 382 millioner kroner og søger nu hjælp i Bankpakke II.

Krisen kradser for alvor hos Sparbank. Skive-banken præsenterer i dag sit regnskab for 2008, og det afslører et underskud på 382 millioner kroner før skat. Det skal ses i forhold til overskud på 190 millioner kroner året før.

Adm. direktør Henning Hürdum siger, at krisens omfang og hurtighed kom bag på ledelsen, som var uforberedt.

- Vi er blevet hårdt ramt af den finansielle krise, der tog sin begyndelse i USA, og som i løbet af 2008 har holdt sit indtog i Danmark. Vi må samtidig erkende, at vi ikke igennem de seneste mange år har drevet banken ud fra en forventning om, at der opstod en så omfattende, hurtig og dyb finansiel og økonomisk krise i samfundet. Den er kommet lige så pludselig og overraskende for os som for de fleste analytikere og økonomer, siger adm. direktør Henning Hürdum.

Nedskrivninger på udlån på 445 millioner kroner samt 35 millioner kroner til Bankpakke I belaster regnskabet tungt.

Banken oplyser, at både solvens og likviditet er tilfredsstillende, men skibonitterne søger alligevel om statshjælp fra Bankpakke II. Bestyrelsen indstiller, at der søges om et lån på 650 millioner kroner fra staten.

/ritzau/