A.P. Møller-Mærsks havneselskab APM Terminals har skrinlagt to nye havneterminaler i Østeuropa. Andre projekter revideres. Krisen skal udnyttes til fremgang.

A.P. Møller-Mærsks havneselskab APM Terminals har droppet to nye havneterminaler i Østeuropa. Andre havneprojekter revideres, mens selskabet allerede har betalt for at slippe ud af kontrakter omkring andre havneprojekter. Det siger topchefen hos APM Terminals Kim Fejfer.

- Vi har droppet to nye terminaler i Østeuropa, og vi er fortsat i forhandlinger på mange projekter. Nogle få projekter har vi direkte droppet og betalt en lille omkostning for at komme ud af, siger Kim Fejfer til Ritzau. I 2008 var selskabet involveret i 26 projekter.

Den globale nedgang slog for alvor igennem i slutningen af 2008 og er fortsat for fuld styrke ind i 2009. Det viser de indikationer, som APM Terminals med hovedsæde i Haag får fra sine havne rundt om i verden. I januar var de mængder, der håndteres i APM Terminals havne i gennemsnit nede med 13 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år, men enkelte havne er ekstra hårdt ramt med en nedgang på knap en fjerdedel af de håndterede mængder.

- Det er svært at se nogen optøen i sigte indenfor de kommende måneder. Vi er i en markedssituation i øjeblikket, hvor verden er temmelig usikker, og det er svært at se, hvor tingene går henad for verdensøkonomierne, men også hvad det betyder for havneindustrien, siger Kim Fejfer, der har lagt en strategi for, hvordan APM Terminals kommer styrket ud af krisen.

/ritzau/