Efter 16 år er servicekoncernen ISS tilbage på markedet for vagttjenester, hvor det hele begyndte i 1901. Har købt Danmarks tredjestørste vagtselskab.

Servicekoncernen ISS tager kampen op med de største danske vagtselskaber. Selskabet har købt Danmarks tredjestørste vagtselskab Securiguard A/S med 50 ansatte. Det oplyser ISS i en pressemeddelelse.

Selskabets administrerende direktør Maarten van Engeland siger, at ISS går efter at blive størst på vagttjenester i et marked med vækst.

- Vi vil tage konkurrencen op med de største danske vagtselskaber, for vi går efter at blive et af de største vagtselskaber i landet. Det er et attraktivt marked i vækst, og med købet af Securiguard A/S kan vi nu supplere vores services med vagttjeneste, siger Maarten van Engeland.

ISS har allerede i dag vagttjenester hos nogle af sine største kunder. Med købet af vagtselskabet etablerer ISS et nyt selskab, ISS Security. Dermed er den store koncern tilbage ved rødderne, hvor det hele startede i 1901.

- Da ISS blev skabt helt tilbage i 1901 var det jo som et vagtselskab med bare 20 vægtere, som det dengang hed, der gik rundt i Københavns gader for at skabe ro og orden, siger Maarten van Engeland.

Vagttjenesten blev til ISS Securitas, som siden blev solgt til Falck.

/ritzau/