Britiske forskere sætter spørgsmålstegn ved, om fiskeolie er sundt. Forskerne fremhæver, at olien hverken forebygger eller fremmer hjerte-kar-sygdomme og kræft.

Et britisk forskerhold sår nu tvivl om fiskeolies helbredseffekt. I et nyt studie konkluderer forskerne, at omega-3 fedtstyrer hverken forebygger eller fremmer hjerte-kar-sygdomme og kræft. Der er heller ingen sammenhæng mellem lavere dødelighed og indtaget af omega-3 fedtsyrer, lyder det fra de britiske forskere.

Undersøgelsen er netop er blevet offentliggjort i online-udgaven af det velansete britiske lægetidsskrift British Medical Journal.

Informationscenter for Miljø & Sundhed i København mener, at det bliver interessant at følge danske og udenlandske ernæringsforskeres reaktion på de britiske forskeres påstande.

- Undersøgelsen er interessant, fordi dens resultat strider imod den udbredte opfattelse af, at Omega-3 fedtsyrer kan forebygge forskellige hjerte-kar-sygdomme, siger Hanne Svenningsen fra Informationscenter for Miljø & Sundhed.

/ritzau/