På 100 årsdagen for kvinders valgret tegner der sig et stigende krav blandt de unge, der vil have flere kvindelige chefer. Det viser en ny undersøgelse.

100 år efter manden opgav soloretten til at stemme kommunalt, er kvindernes muligheder på det danske arbejdsmarked fortsat et tema. Fagforbundet HK/Privat har blandt deres unge medlemmer et udbredt ønske om at få flere kvindelige chefer på det danske arbejdsmarked, og formand, Karin Retvig, mener det går for langsomt.

- Det er meget passende, at vi her 100 år efter, at kvinder fik ret til at stemme, nu gør noget for at rette op på de skævheder, der er på ledelsesgangene. Kønskvotering har længe været et fy-ord, men det er måske i virkeligheden det, der skal til. Jeg har tidligere været naiv nok til at tro, at det ville komme af sig selv gennem udviklingen, men det må vi konstatere ikke sker. Derfor er det på tide at overveje mere drastiske metoder, siger HK/Privats formand, Karin Retvig.

Fagforbundet har sammen med Capacent-Epinion spurgt blandt 874 medlemmer, og undersøgelsen viser, at 69 procent i aldersgruppen 18-34 år, mener der er brug for flere kvindelige chefer.

/ritzau/