Hun er filminstruktør. Og så er hun mor til en ung uromager, der måske får besøg af Københavns Politi en af de kommende dage.

Charlotte Sachs Bostrups søn, 16-årige Theodor, gik således amok på Nørrebro under kampene forrige uge. Ugebladet Se og Hør kan i dag bringe et billede af sønnen i færd med at flytte en personbil, som skal bruges som barrikade.

»Jeg blev revet med. Men mit motiv for at deltage var mere nedskæringer oven på gymnasiereformen end lukningen af Ungdomshuset,« siger han til Se og Hør.

Hans mor, 43-årige Charlotte Sachs Bostrup, forklarer, at hun havde bedt ham blive hjemme. Men at hun ikke kan tage ansvar for, hvis han udøver hærværk på biler. »Han bor hos sin far, og jeg kan jo ikke spærre ham inde,« siger hun.

Men det er der andre, der kan. Chefkriminalinspektør Per Larsen, Københavns Politi, vil i dag nærstudere billedet.

»Jeg vil med stor interesse læse Se og Hør i dag. Og hertil vil jeg gerne påpege, at vi før har sigtet nogle, efter at de har optrådt på et billede. Det skete for eksempel efter urolighederne 16. december 2006,« siger han til B.T.

»Hvis det skulle komme til en sigtelse, vil vi desuden også kontakte hans mor. Vi kontakter altid hjemmet i sager om børn og unge under 18 år,« forklarer han.

Dermed kan Sachs Bostrup, der for øjeblikket instruerer filmen »Karlas kabale«, tilsyneladende se frem til et møde med politiet i villaen i Hellerup.

»Vi kontakter også de sociale myndigheder i sådanne sager,« siger Per Larsen.

I 2005 kom Sachs Bostrup desuden ud i en bizar sag, efter at hun lod sig opstille for Det Radikale Venstre ved sidste kommunalvalg.

Partiet manglede hjælp til at fylde pladserne på listen ud, og derfor sagde hun ja til at opstille i Gentofte.

Hun regnede ikke med at blive valgt, men det blev hun. Hun mødte aldrig op til møderne i byrådet og har lavet de mest besynderlige krumspring for at slippe for at passe det hverv, hun blev valgt til.

jhj@bt.dk