Den 63-årige efterlønner Ove Pedersen, Holstebro, opdagede aldrig, hvad der ramte ham, da alt pludselig blev ravende sort.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Ove Pedersen havde mødt nogle bekendte i Bredgade i Holstebro og stod og småsnakkede gemytligt om vind og vejr, da skæbnen slog til. Det næste han husker er, at han vågnede op på skadestuen på sygehuset i Holstebro.

Her viste det sig, at Ove Pedersen skulle have syet en flænge i hovedbunden med otte sting. At flere tænder var slået løs. Og værst af alt, at kæben var knust.

»Så det bliver ikke til noget med at tykke sværen fra flæskestegen denne jul,« konstaterer Ove Pedersen i dag tørt.

Ove Pedersen, tidligere kommunalt ansat, var offer for en løbsk wire, der var spændt ud over gågaden til at holde julepynten. Men uden varsel løsnede et beslag i muren sig pludselig, og wiren hvislede med voldsom kraft gennem luften og sendte Ove Pedersen til tælling.

»Jeg har det stadig skidt i mundtøjet. Nogle af mine tænder blev slået i stykker. Dem har jeg fået opereret ud. De kunne ikke bare trækkes ud, fordi kæben er brækket. Jeg har stadig lidt ondt, så jeg skal passe på med at tygge rugbrødsskorper,« forklarer Ove Pedersen og tager sig til kæben.

Han har meldt ulykken til sit forsikringsselskab. Men også Vestforsyning i Holstebro, der står for juleudsmykning i Bredgade, kommer formentlig til at ryste op med erstatningskroner til den uheldige Ove Pedersen.

Men selv om Ove Pedersen i år må være ekstra varsom, når han sætter tænderne i julesulet, så har han ikke mistet sit gode humør.

»Det var faktisk nogle af mine tidligere kolleger, der satte juledekorationen op i Bredgade. Men de har ingen skyld i, hvad der skete. Den slags uheld kan man ikke gardere sig imod. Og hvorfor jeg lige netop skulle stå på det sted i Bredgade og snakke, da wiren sprang, det ved jeg ikke. Det er vel bare skæbnen, og det skal ikke ødelægge mit julehumør,« konstaterer Ove Pedersen. Først engang langt ind i det nye år er hans kæbe vokset sammen.

Ulykken, der skete for godt tre uger siden, førte til, at samtlige beslag i juleudsmykningen blev skiftet ud.

»Vi er uhyre kede af, hvad der er sket. Det er dybt beklageligt,« siger handelschef i Holstebro, Willy Søgaard.