Den unge kvindelige soldat Sophia Bruun, som døde ved en vejsidebombe i går, var 'frisk, udadvendt og kæk' skriver chefen for Charlie-kompagniet.

Konstabel Sophia Bruun sad som skytte i et piranha-køretøj, da køretøjet blev udsat for en kraftig improviseret sprængladning.
 
Vejsidebomben sårede to, mens Sophia blev dræbt på stedet. Kun 22 år.

Chefen for Charlie-kompagniet, major Ronni Holm Hansen skriver i et mindebrev, at den unge konstabels vil mindes for hendes mod, engagement og professionalisme, men først og fremmest beskriver han hende med kærlige ord. Hold 10 har mistet en meget kær kammerat.

- ”Sophia”, ”Bellis” eller ”Bruun”. Sophia blev kaldt mange navne. Det gjorde hun, fordi hun var den, hun var. En dejlig frisk og udadvendt person, som mange nød bekendtskab ved, og som mange var ven med. Sophia kunne ofte findes i venners lag på volleyballbanen, i styrketræningslokalet, i kvindeteltet eller i samtale, grin og spas i et af kompagniets velfærdsområder, skriver Ronni Holm Hansen.

Sophias mindeord beskriver en glad pige, der formåede at sætte mændene i lejren i skak.

- Sophia var en kvinde med et godt humør og en stærk vilje. Mange inklusiv mig selv vil huske hende med et skævt smil på læben, et glimt i øjet og en kæk bemærkning. Kæk, men ikke flabet – en rigtig husar, skriver han.

Den unge kvinde havde drømme om nye eventyr, når hun engang kom hjem fra Afghanistan. Chefen for Charlie kompagniet fortæller, at hun var drevet af en nysgerrig natur og nødigt ville gå glip af noget nyt.

- Hun havde planlagt at rejse ud og opleve andre mere fredelige dele af verdenen, så snart hun kom tilbage fra Afghanistan, siger han

Disse drømme kommer den unge kvinde desværre aldrig til at udleve.

Dog skriver chefen at hendes offer ikke var forgæves. Sophia Bruun gjorde en stor forskel i lejren og for missionen.

Han afslutter brevet med ordene: 

- Konstabel, ven og soldaterkammerat Sophia Bruun: Æret være dit minde. Du vil aldrig blive glemt.