Team Danmark mener, at Undervisningsministeriets udtalelse om adgangskrav i folkeskolen bakker op om de særlige eliteidrætsskolers nuværende praksis.

Team Danmark mener i modsætning til Lærerforeningen, at Undervisningsministeriets udtalelse om folkeskolens særlige eliteidrætsklasser støtter Team Danmarks arbejde med de talentfulde unge i kommunerne.

I den vejledende udtalelse, som ministeriet har givet på anmodning fra Statsforvaltningen Syddanmark, hedder det ellers, at klasseopdelingen ikke må betinges af elevernes standpunkt og evner.

Talentkoordinator i Team Danmark Lars Green Bach mener efter at have læst udtalelsen ikke, at elevernes sportslige forudsætninger forhindrer dem i at komme i samme eliteidrætsklasse.

- Det er naturligt at sætte dem, der skal have det samme skema, i de samme klasser, fordi de skal have fri til træning om eftermiddagen, siger Lars Green Bach.

Statsforvaltningen Syddanmark skal nu sammenligne vejledningen med de lokale realiteter, før en afgørelse kan finde sted.

Lars Green Bach afviser, at vejledningen skulle true Team Danmark-skolernes eksistens.

- På baggrund af vejledningen kan man ikke sige, at idrætsskolerne ikke kan fortsætte i fremtiden. Det er tværtimod en stærk støtte til, at der fortsat kan være idrætsklasser fremover, mener Lars Green Bach.

Han understreger, at optagelsen på eliteidrætsskolerne ikke strider mod det frie skolevalg. Ministeriet skriver således, at det frie skolevalg kun gælder valg af skole og ikke en særlig klasse på skolen.

- Hvis man skal lave særlige programmer med henblik på særlig talentpleje, så er det vigtigt at vide, hvad det er for nogle børn, som har behov for disse programmer, så man ikke sender børn, der ikke har ønske om ekstra idræt, i klassen, siger Lars Green Bach.

/ritzau/