Vrede unge indvandrere angreb tv-hold og integrationsborgmester med flaskekast i Tingbjerg.

Midt under et interview med københavnerstationen TV-Lorry angreb unge utilpassede indvandrere Københavns integrationsborgmester Jacob Hougaard og tv-holdet med flasker og stenkast.

- Så snårt projektørerne tændte, begyndte de at kaste med sten og flasker, der ramte omkring os med høje brag. Det var en ret ubehagelig oplevelse, og det er utroligt ærgerligt, at nogle få derude fra ødelægger det for alle andre med en så uacceptabel opførsel, siger Jacob Hougaard til B.T.

De unge havde før interviewet stået og skulet og forsøgt at holde en anden flok mindre indvandrerbørn væk fra tv-holdet og borgmesteren.

- De små ville ellers gerne tale med os, men de store råbte, at de ikke skulle tale med os og at de skulle holde sig væk, fortæller Jacob Hougaard.

Ironisk nok skulle integrationsborgmesteren kommentere den seneste tids uro i området, der de sidste år har været hærget af alvorlige brande, hærværk og voldsepisoder.

Læs mere under annoncen

I de seneste dage har Movia indstillet al busdrift for linierne 2A, 15 og 82N på fire stoppesteder i området, fordi busserne er blevet mødt med flasker og sten, når de kører forbi de pågældende stop.

- Mit budskab i den forbindelse stadig, at det ikke nytter, at vi trækker os og lukker tilbuddene i området. Hverken stoppesteder, sportshaller eller lignende. Jeg forstår godt, at chaufførerne er nervøse, men det er et forkert signal at sende, at samfundet trækker sig og overlader de unge til sig selv. Så bliver det hele bare endnu værre.

- Vi bliver nødt til at insistere på en dialog med de unge. Og må samtidig vise, at de ikke får noget ud af at kaste med sten og flasker. Og så må vi endnu engang tale med forældre og klubpædagoger om, hvordan vi får styr på tilbuddene i området, siger Jacob Hougaard, der lover, at buslinierne snarest bliver normaliseret.

- Men for pokker, hvor er det ærgerligt, at der er nogle der skaber så dårligt et billede af sig selv, siger Hougaard.