Frygt for familiens sikkerhed fik angiveligt Stein Bagger til at bukke under for trusler.

Alt hvad jeg har gjort, alle ulovlighederne, har jeg gjort for min familie. Jeg har gjort det for at beskytte dem, siger Stein Bagger.

Efter to ugers total stilhed har Stein Bagger for første gang sat ord på sit gigantiske svindelnummer.

Afpresning og trusler mod familien har gjort hans liv til et mareridt, fortæller han til Ekstra Bladet. Avisen mødte torsdag en ydmyg og grædende Bagger i Santa Ana City Jail i den amerikanske stat Californien, hvor han har været anbragt siden onsdag.

- Mit liv har været et helvede de sidste fire år. Jeg er blevet truet på mit eget og min families liv, og jeg er blevet truet med et skydevåben mellem 25 og 30 gange, lyder den bedrageri-sigtede erhvervsmands dramatiske forklaring. Stein Baggers personlige forbindelse til HA-rockeren Brian Sandberg og samarbejde med personer fra den såkaldte Uppsala-mafia i Sverige har længe fået rygterne om afpresning til at florere.

Alligevel nægter hovedpersonen at melde ud, hvem der har truet ham.

- Det var folk tæt på mig - også fysisk. De ville have rigtig, rigtig mange penge. Og de fik dem.

Presset blev til sidst for stort. Under rejsen til Dubai med sin kone og to vennepar i slutningen af november kortsluttede alting. Angsten fik Stein Bagger til at gå under jorden.

- Der skete to episoder i Dubai, der fik mig til at tænke, at nu måtte jeg væk, for ellers var det slut. Jeg frygtede for mit liv. Jeg ville ikke blande min familie ind i det, så jeg efterlod en besked til min kone, hvor der stod:

- Jeg er nødt til at komme væk i et stykke tid - pas på vores datter, siger han til Ekstra Bladet.

Hver gang snakken falder på familien, begynder tårerne at trille ned ad kinderne på den veltrænede, karseklippede eksdirektør.

Læs videre herunder

Konen vidste intet
Ifølge Bagger har hans kone Anette Uttenthal - ligesom resten af familien - været totalt uvidende om hans omfattende svindel.

- Hun vidste intet. Jeg spillede skuespil over for hende. I den seneste periode har jeg været meget fraværende over for hende, fortæller han til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Hun har gentagne gange spurgt, hvad der var galt. Jeg har kun kunnet svare 'ikke noget', siger Bagger.

- Jeg kunne ikke fortælle hende, hvad der foregik. Min dårlige samvittighed gør nu, at jeg ikke kan ringe til hende, forklarer Bagger, der er tydeligt tynget af skyld.

IT Factory ligger i ruiner, aktionærer og banker har mistet millioner, men lettelsen over endelig at være i sikkerhed er tydelig. Nu er hans utrolige dobbeltliv blevet afsløret én gang for alle.

- Jeg er glad for, at det hele er afsløret, og nu vil jeg samarbejde med politiet, når jeg kommer hjem. Alt skal på bordet. Jeg er bare glad for, at mareridtet er overstået.

Stein Baggers forklaring møder ikke megen opbakning i den brede befolkning. I en afstemning på bt.dk tror 60 procent af brugerne ikke på historien om afpresning.