Præsten der søndag forsvandt under en hær af heliumballoner var en vovehals, og en ekspert mener han aldrig skulle være lettet fra jorden.

For Marcio Andre Lichtnow, der havde lært ballonpræsten Adelir Antonio de Carli at flyve med paraglider, kom det ikke som nogen overraskelse, at det farverige brasilianske ballon-rekordforsøg gik helt galt. Instruktøren beskriver præsten som værende et ’viljefast, ivrigt individ som altid pressede på, for at få paragrafferne ordnet’.

-Efter to eller tre måneder, bad jeg ham om at springe fra kurset på grund af disse personlighedstræk, der langt fra er den optimale profil for en paraglider, siger Marcio Andre Lichtnow ifølge AP.

Få dage før ballonpræsten søndag steg til himmels fra den brasilianske by Penha, havde han kontakt med sin tidligere instruktør, og han blev på det skarpeste anbefalet at udsætte sit farlige rekordforsøg. Projektet gik ud på, at Adelir Antonio de Carli ved hjælp af helt almindelige heliumballoner ville holde sig svævende i 19 timer for at indsamle penge til et spirituelt hvilested for lastbilchauffører..

-Jeg fortalte ham, at vindene ville bære ham hele vejen til Sydafrika, siger Lichtnow.

Præsten forsikrede efterfølgende sin instruktør om, at der var taget højde for alt, men det kom alligevel som en overraskelse at præsten begav sig ud på sin farefulde færd.

Ballonpræsten har nu været forsvundet siden søndag, og de eneste spor efter ham, har været en klynge farvestrålende helium-balloner fundet ud for den brasilianske kyst.

30 personer fra det lokale brandvæsen ledte torsdag efter præsten i 400 meter høje bjerge, der ligger ud til kysten.