Lyt til artiklen

Fokuser på sporten og drop politik.

Det er opskriften på succes for trænerlegenden Arsène Wenger, der arbejder for FIFA.

For franskmanden giver kritikken af Qatar skylden for, at blandt andre Danmarks VM-slutrunde endte som en brutal fiasko.

Wenger er en del af FIFAs tekniske studiegruppe, og ifølge britiske BBC udtalte han sig om emnet ved et arrangement i Qatar.

Tyskland kom med en politisk markering inden opgøret mod Japan.
Tyskland kom med en politisk markering inden opgøret mod Japan. Foto: INA FASSBENDER
Vis mere

»Når du skal til VM, så ved du, at du ikke må tabe den første kamp. Holdene, som har erfaring med at præstere i turneringer, som Frankrig og England, spillede godt i den første kamp,« siger Arsène Wenger.

Tyskland er et af de hold, der har været mest kritisk omkring slutrunden i Qatar. Netop de tyske spillere tabte overraskende til Japan i deres åbningskamp.

»De hold, som var mentalt klar, med et mindset om at fokusere på turneringen, og ikke de politiske demonstrationer (gjorde det godt, red.),« siger den tidligere Arsenal-træner.

Inden slutrunden opfordrede FIFA deltagerne til at droppe kritikken af Qatar, og kort efter holdt organisationens præsident, Gianni Infantino, en opsigtsvækkende tale, der blev modtaget med – mildest talt – kras kritik.

Dermed fortsætter Wenger den linje, FIFA undervejs har fået for, og det er blandt andet den linje, der fik Dansk Boldspil-Union (DBU) til at trække sin støtte til Infantino.