En redningsarbejder undersøger skaderne på Dar Al Shifa Hospitalet i Aleppo efter regeringsstyrkernes bombardement. Hospitalet er et af de vigtigste i Syriens største by.
En redningsarbejder undersøger skaderne på Dar Al Shifa Hospitalet i Aleppo efter regeringsstyrkernes bombardement. Hospitalet er et af de vigtigste i Syriens største by. Foto: FRANCISCO LEONG / AFP

SYRIEN: Mindst 40 personer meldes dræbt efter et dødeligt angreb på et hospital i den syriske storby Aleppo sent onsdag aften, rapporterer CNN.

Den lokale oprørsleder, Ralib al-Omar, siger til TV-stationen, at regeringsstyrker har bombet Dar al-Shifa Hospital, hvor to sygeplejersker blandt andet skulle have mistet livet. En læge er angiveligt også død under bombardementerne, som skulle have ramt sygehusets lobby. Det er det andet voldsomme angreb på hospitalet i år, tidligere er fødegangen blevet ramt af en artillerigranat.

Med angrebet i Aleppo nåede onsdagens tabstal i Syrien dermed op på 108, rapporterer Den Lokale Koordinationskomite for Syrien, som er et netværk af forskellige oprørsgrupper.

I det borgerkrigshærgede Syrien er der akut brug for lægehjælp, og Dar al-Shifa-hospitalet anses ifølge CNN som et vigtigt hospital. Derfor kan det være ekstra fatalt, hvis angrebet har medført store ødelæggelser.

Aleppo, som er Syriens største by, har igennem længere tid været skueplads for nogle af de blodigste kampe mellem oprørsgrupper og regeringsstyrker under den 20 måneder lange konflikt. I alt meldes mellem 37.000 og 39.000 personer dræbt, siden oprøret begyndte i marts 2011. Hovedparten er civile, mens cirka 3.000 har været medlem af præsident Bashar al-Assads regeringsstyrker, konkluderer en rapport fra oppositionens Center for Documentation of Violations in Syria.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.