Lyt til artiklen

Esbjerg ser ud til at forstærke sig med en svensk midtbanespiller til forårssæsonen. Det er den 28-årige Erik Friberg, der er på kontrakt med italienske Bologna, som nu meldes på vej til Vestjylland.

Friberg skiftede til Bologna fra Malmö FF for et år siden i januar 2014, men han har svært ved at bide sig fast i startopstillingen hos det norditalienske Serie B-hold, der aktuelt er placeret på tredjepladsen og kæmper om at vende tilbage til Serie A til sommer.

Friberg er således kun noteret for 14 kampe for Bologna siden sin ankomst. Han skal først løses af sin aftale med Serie B-klubben, men ifølge bt.dks oplysninger svenskeren tæt på en kontrakt på 3,5 år  med Esbjerg, som han allerede har besøgt. Friberg kan slet ikke komme til at spille for Bologna i resten af denne sæson, da han ikke er registreret i truppen. I Serie B er der nogle strikse kvoter.

Friberg er dygtig og energisk central midtbane, der passer godt til Esbjergs tysk inspirerede spillestil. Han har tidligere spillet for Häcken og en enkelt sæson i amerikanske Seattle Sounders, inden han i 2012 vendte hjem til Allsvenskan og Malmö FF.