For et år siden chokerede Dronning Margrethe det meste af det ganske land, da hun under sin årlige nytårstale sendte sin mand på pension.

Men ifølge modeskaber og nær ven af prins Henrik, Erik Brandt var det en helt forkert udmelding, for prinsgemalen er slet ikke gået på pension - og han har repræsenteret Danmark mange gange i løbet af 2016.

Det skriver Ekstra Bladet lørdag.

En optælling avisen har lavet viser, at 2016 bød på 44 arbejdsdage for den 82-årige prinsgemal - det er kun 22 dage færre end i 2015.

73-årige Erik Brandt mener slet ikke, prins Henrik er i nærheden af at være pensionsklar, og han mener at den 82-årige prinsgemal i den grad bliver undervurderet.

»Han er helt fantastisk, og hvad han har gjort for det her land, er der ingen, der er klar over. Han har afleveret to børn, og han har opført sig ordentligt, og han er IKKE blevet behandlet ordetligt. Efter min mening,« siger Erik Brandt til Ekstra Bladet.

Han mener også, at Dronning Margrethe burde sætte langt mere pris på sin mand.

»Han kan nævne hele kongerækken. Han er højt begavet og har været en kæmpe støtte for dronningen, og hun skulle være endnu mere tilfreds med ham, end hun er: Det er min mening om den sag. Det kan godt være jeg bliver uvenner med hende, når jeg siger sådan noget,« siger Erik Brandt til Ekstra Bladet.

Dronning Margrethe annoncerede sin mands pension under nytårstalen sidste år med ordene:

»Min mand har besluttet, at tiden nu er inde for ham til at "drosle ned" - til, hvis jeg må sige det på almindeligt dansk, at gå på pension.«

I en rundspørge, som analyseinstituttet Wilke har udført for Avisen.dk blandt 1007 repræsentativt udvalgte danskere, svarer hver anden, at de ikke aner, hvorfor prinsgemalen trak stikket.

24,8 procent af danskerne svarer, at de tror, at prins Henrik er gået på pension på grund af sin alder. Andre 24,8 procent peger på andre årsager.