Foto: LISELOTTE SABROE

Af: Peter Brüchmann

”En lang stribe af løgne” var bare en af de sætninger, Morten Messerschmidt i januar for særdeles åben mikrofon hældte ud over Danmarks statsminister Helle Thorning Schmidt i en opsigtsvækkende tale i Europaparlamentet.

På tre minutter fik Dansk Folkepartis stemmesluger fra 2009 gjort EU-parlamentarikerne og Thorning til en ”perfekt love story” i løgne og falskhed. Nu forklarer han den dybere strategi bag den voldsomme tale.

- Netop det besøg i parlamentet var den første lejlighed, hvor Thorning kunne træde i karakter som statsminister på et område, hvor hun faktisk kan sine ting. Hvordan kunne jeg så bedst ødelægge det for hende? Det var ved at tage mediedagsordenen. Og det lykkedes. Der var ikke én avis, der skrev om hendes tale i substansen, det hele handlede om mig. Og det kan da godt være, at jeg satte nogle points til, men sådan er det, når man er i opposition, forklarer Messerschmidt og går videre med baggrunden.

- Jeg fandt det forrykt med den måde, hun havde gebærdet sig på. Så står hun der og siger, at hun er ’european by heart’ efter, at hun har brugt 100 dage på at svigte sine vælgere 100 gange. Hvad er det da for noget? - Jeg var helt bevidst om, hvad jeg gjorde. Folk skulle ikke huske, at statsministeren havde optrådt som statsminister, siger den 31-årige DF’er.

Helle Thorning Schmidt besvarede ikke talen og har ikke siden kommenteret den.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.