Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Står det til Liberal Alliance, indtræder Dansk Folkeparti i en borgerlig regering, hvis blå blok kommer til magten efter næste valg.

Det vil være et drømmescenarie for Liberal Alliance, hvis Dansk Folkeparti indgår i en regering med Venstre, når folketingsvalget er overstået næste år.

Sådan siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA), efter DF-formand Kristian Thulesen Dahl (DF) søndag har udtalt, at han gerne møder op til regeringsforhandlinger, hvis Dansk Folkeparti bliver inviteret, og blå blok vel at mærke har magten efter det kommende valg.

»Vi er meget tilfredse med, at Dansk Folkeparti åbner op for at tage mere ansvar. Vi har de seneste fire år sagt, at de er klar til det, så det passer Liberal Alliance rigtig godt,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

Den politiske ordfører mener desuden også, at Liberal Alliance er et regeringsdueligt parti.

»Det gode for blå blok er, at der er fire partier, der alle er i stand til at sidde i regering, hvis det bliver aktuelt. Hvis blå blok kommer til magten, er der ingen tvivl om, det bliver en Venstre-ledet regering - resten må falde på plads, når stemmerne er talt op og forhandlingerne færdige,« siger han.

Liberal Alliance håber på at indtage den rolle, som Dansk Folkeparti havde fra 2001 til 2011 som VK-regeringens støtteparti, men partiet er også klar til selv at gå med i en regering. Også med Dansk Folkeparti, der ellers ser meget anderledes på samfundsøkonomien end Liberal Alliance, understreger Simon Emil Ammitzbøll.

»For os er det ikke afgørende, om vi er i regering. For os er det vigtigt, at Danmark får et lavere skattetryk, en mindre offentlig sektor og mindre bureaukrati. Hvis det sker med Liberal Alliance i regeringen, så går vi gerne i regering,« siger han.

Spørgsmål: Hvordan kan man forene Liberal Alliance og Dansk Folkepartis politik, når I vil slanke det offentlige, og Dansk Folkeparti vil øge det offentlige forbrug markant?

»Sidst der var en borgerlig regering, tog DF medansvar for at reducere efterlønsordningen og halvere dagpengene. DF blev ramt af den samme økonomiske virkelighed som os andre, og det bliver Kristian Thulesen Dahl nok igen, så det er ganske foreneligt,« siger Simon Emil Ammitzbøll.

Til Berlingske Nyhedsbureau siger Kristian Thulesen Dahl, at han ikke regner med, at Dansk Folkeparti kommer i regering allerede i 2015.