Et par portører gjorde sent i aftes et uhyggeligt fund i en busk foran Bispebjerg Hospital. Efter to dages hedebølge lugtede det så voldsomt fra buskadset, at portørerne på deres aftenrunde kiggede nøjere efter: Bag de grønne grene fandt de liget af en patient, der forsvandt om natten for en måned siden.

Den afdøde er ifølge B.T.s oplysninger den 70-årige Mimi Milla Margit Andersen, der var indlagt på hospitalet til behandling for astma. Om natten den 21. maj gik hun klokken 03.15 ud af patientstuen for at trække lidt frisk luft og kom aldrig tilbage.

På trods af intens eftersøgning lykkedes det først at finde kvinden sent i aftes.

I B.T. blev hun efterlyst 1. juli med billede. Også området omkring hendes lejlighed tæt ved Nørrebroparken og hendes kolonihavehus på Amager blev eftersøgt.

På Bispebjerg Hospital blev der ledt efter den forsvundne patient. Portører og vagter holdt ekstra øje og kiggede i alle afkroge på det store hospitalsområde med masser af grønne arealer.

Ingen af delene gav noget resultat, og derfor satte politiet hunde ind i eftersøgningen på hospitalsområdet om aftenen den 23. maj. Men det førte heller ikke til, at man fandt kvinden.

Det var to varme sommerdage i Danmark, der endelig var medvirkende til at få knækket gåden om den 70-åriges mystiske forsvinden.

I al den tid lå hun mindre end fem meter fra indgangen til afdelingen, lige nedenfor en stor altan, der ligger i forlængelse afdelingen på 1. sal, hvor kvinden var indlagt.

Hvis nogen havde kigget de fire meter ned, er der stor sandsynlighed for, at liget kunne være opdaget tidligere.

Falck-folkene, der i aftes kom for at hente liget, måtte iføre sig beskyttelsesdragter og åndedrætsværn, mens de klarede opgaven med at få den afdøde kvinde ud fra buskene.

Liget var efter en måned gået i opløsning, og det besværliggjorde opgaven.

Portørerne gjorde det uhyggelige fund klokken 22.15. Kort efter blev politiet og souschefen i portørkorpset, Lars Kofoed, tilkaldt.

"Det var lugten, der vakte vagternes interesse. Man kunne ikke se hende med det blotte øje," sagde Lars Kofoed i aftes.

Hvordan kvinden nøjagtig er havnet i buskadset kun få meter fra afdelingen var i aftes ikke klarlagt.

Hun kan være gået ud for at trække luft på altanen - eller hun kan være gået ned ad trappen til have-området.

Men en umiddelbar teori kan i ifølge B.T.s oplysninger være, at hun er faldet ud fra terrassen på 1. sal. I hvert lå hun så langt inde i de lave grønne buske, at hun næppe på sin lille nattetur efter frisk luft skulle være gået derind bevidst.

Politiet måtte sent i aftes i gang med det triste arbejde at give besked til en nevø til afdøde om det tragiske fund.

"Jeg ved ikke, hvordan det her kunne ske. Det er aldrig sket før på Bispebjerg Hospital," sagde souschefen i portørkorpset i aftes.

Den 70-årige var indlagt på den akutte modtageafdeling - AMA. Hun var kun inde for et tjek, og det var meningen, at hun skulle udskrives efter en enkelt overnatning på Bispebjerg Hospital.

Den vagthavende sygeplejerske på afdelingen måtte i nat ikke udtale sig. Det var heller ikke muligt at få kontakt til sygehusledelsen, der først orienteres om ligfundet i dag.