Johnny Logan gæster MGP og Herning senere på måneden. (Foto: Morten Stricker/SCANPIX DANMARK 2011)
Johnny Logan gæster MGP og Herning senere på måneden. (Foto: Morten Stricker/SCANPIX DANMARK 2011) Foto: Morten Stricker

Den irske grand prix-legende Johnny Logan står om få uger på scenen i Jyske Bank Boxen i Herning, når det danske Melodi Grand Prix 2013 løber af stablen.

Her skal han underholde seerne, mens det bliver afgjort, hvem der skal repræsentere Danmark ved det internationale show, der i år afholde i Malmø.

Og Johnny Logan kommer ikke alene. Han får selskab af ydereligere to af Europas største grand prix-legender. Nemlig Brotherhood of Man og Herreys.

Dermed kan seerne synge med på ’Diggi-loo diggi-ley’, ’Save Your Kisses For Me’ og ’Hold me now’, mens de mange sms-stemmer bliver talt op.

Johnny Logan kaldes af mange for selveste Mr. Grand Prix, og under det danske show vil han sit største hit ’Hold me now’. Nummeret, der er et af de mest kendte og elskede vindernumre i grand prix-sammenhæng, tog guldet ved Eurovision Song Contest i 1987. Det var dog ikke Logans første sejr. Allerede i 1980 vandt han den europæiske sangkonkurrence med ’What’s another year’. Desuden skrev han vindersangen i 1992 ’Why Me’, der blev fremført af Linda Martin.

Engelske ’Brotherhood of man’ har rekorden, når det gælder salgstal i grand prix-sammenhæng. Med deres vindernummer fra 1976, ’Save Your Kisses For Me’, solgte de hele 6 millioner albums på verdensplan, og de har lige siden turneret verden tynd med nye og gamle numre. Gruppen består af Nicky Stevens, Sandra Stevens, Martin Lee og Lee Sheriden.

Også de svenske Herreys-brødre Richard, Louis og Per Herrey kommer til Herning, De tog hele Europa med storm og vandt Eurovision Song Contest i 1984. For første gang i mange år vender de tilbage til Danmark, hvor de har sagt ja til en sjælden gang at samles og gengive deres ’Diggi-Loo Diggi-Lay’ iført deres berømte gyldne sko på scenen i Herning.

Årets danske melodi grand prix afholdes i Herning den 26 januar. Vinderen skal repræsentere de rød/hvide farver, når Eurovision, bedre kendt som det internationale melodi grand prix, løber af stablen i svenske Malmø til maj.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.