Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Masseskyderiet i Field's har kostet tre personer livet. Yderligere fire blev såret af skud – heraf er en fortsat i kritisk tilstand.

Derudover er tre behandlet for mulige strejfskud. Og 20 har fået mindre skader.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse, hvori det også lyder, at sidstnævntes skader opstod under evakueringen af storcentret.

Politiet kan ikke udelukke, at der vil komme yderligere henvendelser om tilskadekomne, men for nuværende er der altså tale om 30 ofre.

Under et pressemøde på Rigshospitalet er det mandag formiddag kommet frem, at de tre dræbte blev erklæret døde på stedet.

Det drejer sig om en 17-årig dansk pige, en 17-årig dansk dreng og en 47-årig herboende russisk statsborger.

Blandt de øvrige, der blev ramt af skud, er der tale om to danske statsborgere på henholdsvis 19 og 40 år, samt to svenske statsborgere på henholdsvis 16 og 50 år.

Tre af disse personer er stabile, mens den sidste stadig er i kritisk tilstand, lød det på pressemødet ved Rigshospitalet. Her blev det samtidig understreget, at der er tale om et øjebliksbillede.

Politiet modtog en melding om skyderiet søndag klokken 17.35, og ganske få minutter senere var de første ambulancer fremme.

I alt 31 ambulancer fra Region Hovedstaden samt 10 fra Region Sjælland blev sendt mod storcentret.

Og den samlede indsats har ifølge cheflæge for Region Hovedstadens akutberedskab Anders Damm-Hejmdal betydet, at »de, der ud fra et lægeligt perspektiv kunne reddes, blev reddet på stedet«.

Nu fortsætter behandlingen af de tilskadekomne, ligesom der også tilbydes hjælp til dem, der ikke nødvendigvis kom fysisk til skade under skyderiet.

Travbanehallen i Kastrup er således omdannet til et pårørende-center, hvor der tilbydes psykologhjælp.

Alt imens fortsætter politiets efterforskning af sagen, og mandag kl. 13.00 er den 22-årig formodede gerningsmand blevet fremstillet i grundlovsforhør. Det gennemføres imidlertid bag lukkede døre på anklagers anmodning.

Den 22-årige er sigtet for drab.

Foreløbigt er det politiets opfattelse, at han handlede på egen hånd, og at der ikke er tale om terror. Et egentligt motiv er dog endnu ukendt.

Andre læser også