Jesper Kjær Ries har haft besøg af en indbrudstyv, filmet ham og lagt billederne ud på Facebook.
Jesper Kjær Ries har haft besøg af en indbrudstyv, filmet ham og lagt billederne ud på Facebook. Foto: Jens Thaysen

Forrige lørdag blev der begået indbrud i Jesper Kjær Ries' hjem to gange. Nu deler han overvågningsbilleder af tyven velvidende, at det er ulovligt.

Østjyllands Politi har været i besiddelse af billederne i en uges tid uden at høre fra dem. Derfor har den frustreret husejer selv valgt at lægge overvågningsbillederne af tyven ud på sin Facebook-side. Han ved, at han i princippet kan gå hen og blive straffet for det, da det er ulovligt at dele billeder af andre personer. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

24MAGGuldsmed-140739.jpg

Inge Rode

Han anser ikke sig selv for at være en selvtægtsmand, men tyvens adfærd provokerede ham. Familien forlod hjemmet i Aarhus 10.08. Klokken 10.28 begår tyven det første indbrud, og det varer i omkring otte minutter. 12.04 vender tyven tilbage og for at stjæle mere.

»Jeg er bare en stille familiefar, der ikke gider, at mit hus skal røves. Jeg blev så provokeret over at se tyven gå stille og roligt rundt i vores hjem. At han så kom igen efter første indbrud, synes jeg, er ekstra fræk,« siger han til mediet.

På sit eget Facebook-opslag gør Jesper Kjær Ries det klart, at han løber en kalkuleret risiko ved at offentliggøre billederne af tyven.

'Jeg er klar over at dette er en overtrædelse af en paragraf om offentliggørelse af billeder. Det er dog betinget offentligt påtalt, hvilket vil sige, at det vil kræve en anmeldelse fra den forurettede (gerningsmanden) Han skal være velkommen til at anmelde mig.'

Til BT fortæller Jesper Kjær Ries, at det er væltet ind med henvendelser fra folk, siden han lagde billederne op på sin Facebook-side.

»Mange har spørgsmål til kameraudstyret, nogle var chokerede over, at jeg har gjort det, andre har skrevet, at de vidste, hvem det var. Dem har jeg henvist til politiet. Jeg er jo ikke politimand. Jeg er kun ude for at hjælpe så meget som muligt,« siger han og fortæller at opslaget ikke skal ses som en kritik af politiet. Men han følte, at han var nødt til at gøre noget.

»Jeg var selv meget i tvivl, vil jeg sige. Jeg synes ikke, loven er helt skæv. Selvfølgelig skal man ikke udstille folk unødvendigt, men her er mit ærinde at identificere ham. Jeg navngiver ikke nogen personer. Af samme årsag er jeg meget besvidst om ikke at udbyde en dusør eller lægge op til nogen form for selvtægt. Det er slet ikke det, jeg ønsker,« siger han.

Ifølge Jesper Kjær Ries er der blevet stjålet følgende:

'Vi har fået stjålet smykker, Globalknive, en Panton globelampe og tre bærbare pcer, mine jakker, pyntegenstande fra bl,a. Kay Boyesen, Nintendo mm.'

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.