Viborg startede stærkt, men en taktisk justering gav Ikast momentum og en forholdsvis sikker sejr.

Ikast Håndbold åbnede torsdag sit slutspil med en favoritsejr i den jyske klassiker mod Viborg HK.

På udebane vandt Kasper Christensens tropper 32-27 efter 15-10 ved pausen.

Viborg lykkedes glimrende med sin gameplan i de første 15-20 minutter, hvor man kørte lange og gennemspillede angreb og samtidig fjernede rytmen i gæsternes offensiv med aggressivt forsvarsspil.

Men Ikast skiftede til et 5-1-forsvar, og det taktiske træk tippede totalt kampen over til favorittens fordel.

I de sidste ni minutter før pausen blev 11-10 således forvandlet til 15-10, og Ikast styrede nu mod sejren.

Føringen blev også udbygget til seks mål i starten af anden halvleg, men efter en stribe tekniske fejl og afbrændere kæmpede Viborg sig på 17-19, og den halvtomme hal vågnede en smule op.

Ikast trak igen fra, men takket være et stærkt indhop af hjemmeholdets hollandske keeper Claudia Rompen og en øget skarphed offensivt blev Viborg aldrig sat helt af.

Tættere på end to mål kom Viborg dog aldrig, og godt hjulpet af den norske bagspiller Stine Skogrands otte mål vandt gæsterne forholdsvist sikkert.

Ikast-profilen Sarah Iversen godkender præstationen, men det bliver ikke til topkarakter.

- Det er dejligt og vigtigt med to point, men det var ikke specielt flot. Vi lavede for mange tekniske fejl og dårlige vurderinger, og vi blev for flade defensivt.

- Det er helt simple ting, der skal forbedres. Vi lukkede Viborg tilbage, kom foran med fem, lukkede dem tilbage igen, og det var lidt noget rod. Den gik, men vi skal skrue mere op og gøre det bedre, siger stregspilleren til TV 2 Sport.

Med sejren har Ikast fire point i slutspilsgruppe 2. Odense har tre point efter en favoritsejr på 42-37 hos København Håndbold i et opgør, der havde omtrent samme forløb som det i Viborg.

Bo Spellerbergs hjemmehold bed godt fra sig i første del af kampen, men gæsterne fik efterhånden styr på begivenheder og vandt uden at være truet for alvor.

Søndag afvikles anden runde i slutspillet, når Ikast har besøg af København, og Odense er vært for Viborg.