Mens Danmark fik vendt et truende nederlag til sejr i Beograd, var der også grund til glæde andre steder i rigsfællesskabet.

Færøerne vandt nemlig en chokerende sejr 1-0 ude over Grækenland. Jóan Edmundsson scorede efter en time, og grækerne formåede ikke at komme tilbage og udligne den overraskende føring. De nordatlantiske øers landshold har kun vundet tre udekampe af betydning, men det var over modstandere som San Marino, Luxembourg og Malta. Holdet er rangeret som nummer 187 på FIFAs verdensrangliste, og det er spørgsmålet, Claudio Ranieri overlever i jobbet som græsk landstræner efter den ydmygelse.

Portugal tog den forventede hjemmesejr, men det blev kun til 1-0 hjemmme over Armenien. Målet faldt først efter 72 minutter, og selvfølgelig var det Cristiano Ronaldo, der sørgede for den forløsende scoring. Ronaldo blev dermed også den spiller, der har scoret flest mål nogensinde i EM-kvalifikationskampe og -slutrunder.

I Glasgow lykkedes det Skotland at hive en 1-0 sejr hjem over de keltiske brødre fra Irland. Et stort skridt frem for den traditionsrige fodboldnation, hvis landshold i årevis har haft det svært. Shaun Maloney scorede det forløsende mål med et kvarter igen.