Efter Ballon d’Or-triumfen - og ikke mindst den efterfølgende twerk-kommentar-ballade - er den norske fodboldstjerne Ada Hegerbergs popularitet sendt på raketfart.

Således har den 23-årige nykårede verdens bedste fodboldspiller mere end fordoblet antallet af følgere på både Instagram og Twitter. Her har nu henholdsvis 221.000 og 70.000 følgere.

»Det er et enormt boost. Antallet af forespørgsler om interview har smadret alle rekorder, og vi har været nødt til at dedikere en person til at tage vare på kun dette. Ada er trådt ind i sfæren af fodboldens verdensstjerner af begge køn,« siger Ada Hegerbergs agent, Alan Naigeon, til VG.

»Ada har talt med alt fra BBC, The Guardian og andre internationale medier i denne uge,« siger Hegerbergs manager, Halvor Marstrander.

Ada Hegerberg ved Ballon d'Or-ceremonien i Paris.
Ada Hegerberg ved Ballon d'Or-ceremonien i Paris. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Vis mere

Han fortæller til VG, at han har modtaget mere end 100 interview-tilbud og modtaget mere end 200 mail.

Også sponsorerne begynder for alvor at røre på sig efter, at hun blev den første kvindelige modtager af Ballon d’Or-prisen.

Således har Puma produceret en guldsko, som den norske fodboldstjerne skal bære i en af de kommende kampe, hun skal spille for Olympique Lyon, hvor hun til daglig spiller.

Onsdag aften blev Hegerberg hædret af næsten 50.000 tilskuere på Groupama Stadium i Lyon før Ligue 1-kampen mellom Lyon og Rennes:

Den store verdensomspænnende omtale af Ada Hegerberg startede mandag aften, da hun ved et storstilet show i Paris modtog prisen for årets kvindelige fodboldspiller. Her blev hun på scenen spurgt, om hun ville twerke, af den franske dj og medvært Martin Solveig.

Den kommentar sendte en bølge af vrede kommentarer mod franskmanden i en sand shitstorm, som er gået verden rundt.

Hovedpersonen, den 23-årige norske Lyon-profil, var kontant og afvisende på scenen, da den upassende forespørgsel faldt, men efterfølgende har hun taget den store virak med ophøjet ro.

»Jeg har snakket med ham efterfølgende. Han var meget ked af det, fordi han mener, at folk har opfattet det helt forkert. Jeg endte med at få en dans og vandt Ballon d'Or, så jeg har ikke rigtig tænkt mere over det,« sagde Hegerberg efter showet til norske TV2.

Vært David Ginola og medvært Martin Solveig på scenen med Hegerberg.
Vært David Ginola og medvært Martin Solveig på scenen med Hegerberg. Foto: FRANCK FIFE
Vis mere