Mandag klokken 23.30 - på transfervinduets sidste døgn - var der bælgmørkt i FCK's lokaler i Parken. Bemærkelsesværdigt mørkt.

Der var ingen tegn på, at en transferbombe, der kunne høres i hele Europa, var minutter fra at sprænge.

Men på agent Ivan Marco Benes' kontor sad Nicklas Bendtner og ventede på, at hele fodbold-Danmark skulle tabe underkæben.

Her er fortællingen om det hektiske og humplede forløb, der endte med et ægte Superliga-transferchok - da Nicklas Bendtner med et kvarter tilbage af sommerens transfervindue blev præsenteret som FCK-spiller.

Foto: Foto: fck.dk
Vis mere

B.T. har talt med adskillige kilder tæt på handlen. Og når brikkerne lægges sammen, får man et billede af et knudret forløb, hvor parterne først i sidste øjeblik fandt hinanden.

Den 31-årige skandaleombruste angribers vej til de danske mestre indledes så småt på FCK-anlægget på Peter Bangs Vej for 14 dage siden.

Her trasker angrebskometen Jonas Wind ind fra en træning på træningsanlægget på Peter Bangs Vej. Uvidende om, at han har pådraget sig en skade. Men det har han. Og det er alvorligt.

Dommen er brutal - et delvist overrevet forreste korsbånd samt en beskadiget menisk. Og en pause fra grønsværen på op til ni måneder.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Særdeles kritisk, for angrebsstjernen Dame N'Doye er få døgn forinden også løbet ind i en alvorlig skade.

FCK-manager Ståle Solbakken er pludselig efterladt med et angreb, der består af selvtillidsforladte Pieros Sotiriou og det 17-årige stortalent Mohamed Daramy. Viktor Fischer kan hives op i angrebet, men det er ikke hans bedste position, og den løsning skaber bare et hul på kanten for FCK.

Den norske manager handler hurtigt, og et par døgn senere bliver den uruguayanske angriber Michael Santos præsenteret som ny FCK-spiller.

Men Solbakken er i tvivl om, hvorvidt én ny angriber kan lukke hullet efter N'Doye og Wind. Så han fortsætter med at holde gryden i kog hos flere emner, mens han vurderer situationen i FCK-angrebet

Foto: AIDAN CRAWLEY
Vis mere

Et stykke nede på listen over emner står der 'Nicklas Bendtner'. Men det er en løsning, som Ståle Solbakken langt fra er overbevist om.

Bendtner har ikke spillet i månedsvis i sin norske klub Rosenborg, der har vendt ryggen til den danske stjerneangriber og har accepteret, at han lever et fodboldfrit liv i penthouselejligheden på H.C. Andersens Boulevard i København.

Men snakken om Bendtner og FCK har stået på i årevis. Bendtner, der spillede ungdomsfodbold i KB, har ved flere lejligheder erklæret sin kærlighed for Byens Hold.

Og han har adskillige gange kontaktet FCK, når han manglede et sted at holde formen ved lige. Her har han opbygget et fint hold til staben og de andre ansatte i klubben.

Foto: Lars Rievers
Vis mere

Men det er aldrig lykkedes for parterne at få hinanden, og gennem de senere år er det primært FCK, der har været skeptisk over for et samarbejde med den tidligere landsholdsdarling, hvis skandaler i privatlivet i flere sæsoner har overskygget præstationerne på fodboldbanen.

Men idéen lever stadig, og rigmanden Lars Seier Christensen, der tidligere på året købte sig ind som medejer i Parken Sport & Event, har med et glimt i øjet på et tidspunkt sagt, at han 'da nok skal betale Bendtners løn', hvis FCK henter den tidligere landsholdsangriber.

Og med den kritiske angrebssituation i baghovedet er Ståle Solbakken nødt til at overveje alle muligheder. Han er dog stærkt i tvivl om en ude-af-form Bendtner er løsningen. 'Bendtner kan ikke løbe,' har FCK-manageren konstateret - på klassisk Ståle-facon.

Samtidig er han bekymret for Bendtners mentale tilstand og for hvilken indvirkning, angriberen vil få på truppen.

Alligevel holder nordmanden en lille dør på klem.

Og i dagene op til FCK's afgørende Europa League-kvalifikationskamp i Riga holder Ståle Solbakken og Bendtner flere møder.

Her begynder flere af B.T.s kilder samtidig at hviske om Bendtner og de danske mestre.

Men det peger stadig ikke i retning af et samarbejde, og direkte adspurgt afviser Ståle gang på gang, at der er noget om snakken.

Dog skruer nordmanden en del på retorikken, da B.T. efter kampen i Riga igen spørger ind til Bendtner.

»Han er en ven af huset, så vi har snakket sammen. Men han er ikke den type, som vi mangler nu.«

Den udtalelse skuffer Bendtner-lejren, som begynder at kigge på andre muligheder i de sidste dage af transfervinduet.

Nicklas Bendtners agent, Ivan Marko Benes, arbejder på et udlandsskifte, angiveligt til en israelsk klub. Men de forhandlinger falder sammen i løbet af søndagen.

epa07012700 Rosenborg BK's Nicklas Bendtner attends press conference in Trondheim, Norway, 11 September 2018. According to reports Bendtner was reported to the police by a Copenhagen taxi driver who claims the Danish striker was behind a violent attack on 09 September 2018. EPA/TERJE PEDERSEN NORWAY OUT
epa07012700 Rosenborg BK's Nicklas Bendtner attends press conference in Trondheim, Norway, 11 September 2018. According to reports Bendtner was reported to the police by a Copenhagen taxi driver who claims the Danish striker was behind a violent attack on 09 September 2018. EPA/TERJE PEDERSEN NORWAY OUT Foto: TERJE PEDERSEN
Vis mere

Med billetten til Europa Leagues gruppespil i hånden beslutter Ståle Solbakken sig endegyldigt for, at truppen skal forstærkes med endnu en angriber.

FCK-bossen har flere emner i tankerne. Et af disse er Anderlechts svenske landsholdsangriber Isaac Kiese Thelin.

Og da transfervinduet mandag morgen går ind i sine afsluttende 12 timer, peger pilen på svenskeren. B.T. kan her fortælle, at kun et par detaljer mangler, før den 27-årige angriber kan præsenteres i FC København.

På dette tidspunkt tyder absolut intet på, at Bendtner, inden dagen er omme, kan trække en FCK-trøje over hovedet.

Foto: Lars Rievers
Vis mere

Faktisk indleder Nicklas Bendtner mandag morgen snakke med en anden dansk klub, selv om mavefornemmelsene ikke er helt rigtig hos den tidligere Arsenal -og Juventus-angriber.

Men pludselig får Ståle Solbakken nedslående nyt fra Belgien. Anderlecht kæmper med deres forventede angriber-forstærkning Mbaye Diagne, der nu hellere vil til Club Brügge. Og før Anderlecht har en angriber på plads, vil den belgiske storklub ikke slippe Isaac Kiese Thelin.

Så FCK bliver bedt om at vente. Og efter et par timer mister Ståle Solbakken tålmodigheden, og tidligt mandag eftermiddag meddeler han Anderlecht, at 'nu går han videre til næste emne, som i øvrigt er væsentligt billigere'.

Det emne er Nicklas Bendtner, som i den grad er billig. Faktisk er han gratis.

Rosenborg er nemlig yderst interesseret i at komme af med Bendtner - for hvis den danske angriber forbliver Rosenborg-spiller helt frem til hans kontraktudløb til december, er nordmændene forpligtet til at udbetale ham en såkaldt 'signoff-bonus' på syv millioner kroner.

Så Ståle ringer til Bendtner-lejren, og dermed er nedtællingen til en af de mest opsigtsvækkende tilføjelser nogensinde til den danske Superliga begyndt.

Mandag aften færdiggør Nicklas Bendtner og FCK's tekniske direktør, Johan Lange, de sidste forhandlinger på agent Ivan Marko Benes' kontor i København. Her tages der også det obligatoriske trøjebillede, og der skydes præsentationsvideo.

Og klokken 23.45 sprænger bomben.

Sådan gik det til, at FCK endelig tager chancen med Bendtner - men med en blot fire måneder lang kontrakt er risikoen minimal for københavnerne.

For Bendtner står der mere på spil. Det er vel nok sidste udkald for en karriere, der engang lovede så meget.