Konflikten mellem DBU og Spillerforeningen er nu gået så meget i hårdknude, at landstræner Åge Hareide er sendt hjem til Norge, og de sædvanlige A-landsholdspillere har fået besked på ikke at vise sig i landsholdslejren forud for Danmarks kampe mod Slovakiet på onsdag og Wales på søndag.

I stedet satser DBU på alternative spillere, og de har derfor sendt et brev ud til samtlige superligaklubber, hvori de beder spillerne om at give til kende, hvis de vil stille sig til rådighed for landsholdet i stedet. Det skal de gøre inden mandag kl. 15.

Det nummer behager imidlertid ikke alle fans af landsholdet, og på B.T.s Facebook-sider er der flere, som opfordrer til en tilskuerboykot af landsholdets hjemmekampe, hvis DBU benytter alternative spillere.

Næste hjemmekamp er søndagens opgør i Aarhus mod Wales, som er et opgør i den nye turnering Uefa Nations League, hvor der kæmpes om EM-billetter.

I det hele taget skal spillerne, der eventuelt vil stille op for DBU, ikke regne med folkelig opbakning, hvis man skal dømme ud fra læserkommentarerne. Der er nemlig bred enighed om, at der er tale om skruebrækkeri, hvis spillere stiller sig til rådighed for landsholdet, mens forhandlingerne med den normale trup er gået i hårdknude.

Thomas Lindrup, chef for spillerrådgivningen i Spillerforeningen, har ifølge Jyllands-Posten sendt en besked rundt til 200 spillere fra Superligaen, hvori han beder dem om ikke at sige ja til at spille for DBU under konflikten.

'Kan du ikke sende en besked til jeres trup og bede dem sige nej tak, hvis de skulle blive spurgt af DBU? Vigtigt at vi, spillerne, holder sammen som kolleger,' står der ifølge Jyllands-Posten i beskeden.

Flere spillere har ifølge avisens oplysninger allerede sagt ja til at spille de to landskampe, men har efterfølgende fortrudt. Det gælder blandt andre for AC Horsens-spilleren Lasse Kryger.

På landsholdet egen Facebook-side er der også dårlig stemning efter nyheden om hårdknuden, og flere billet-indehavere ønsker pengene tilbage, fordi det ikke er det rigtige landshold, de kan få at se.