Han er på overarbejde i 'Vild med dans', har lige åbnet en restaurant, og så kæmper han samtidig for at komme med til OL i Tokyo. Bordtennisspiller Michael Maze er for tiden hårdt ramt af et presset program.

»Jeg har virkelig kæmpet de sidste par dage, men der er ikke tid til at være syg,« smiler den 38-årige sportsmand, da B.T. møder Michael Maze onsdag på hans nye restaurant John og Woo på Amager.

Han burde ligge i sin seng og få kroppen på ret køl, men nu har han sagt ja til at være med i 'Vild med dans', og så er det bare at bide sygdommen i sig.

»Jeg var febersyg i går, men måtte stadig træne. Hvis jeg får det bedre i aften, tager jeg til bordtennistræning, men hvis jeg har det, som jeg havde det i morges, så må jeg trække stikket og slappe af. Fredag er vi ude i studiet fra morgenstunden, og der skal man helst have overskud,« forklarer han.

Michael Maze og Mie Moltke.
Michael Maze og Mie Moltke. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Og han har et travlt skema for tiden med tre fuldtidsprojekter på én gang.

Siden han sidste år annoncerede et comeback til bordtennis-eliten og satte sig for at komme med til OL i Tokyo i 2020 og sideløbende fik den ide at åbne en restaurant med en kammerat, har Michael Maze været fuldt beskæftiget.

Så hjælper det ikke, at der derudover er kommet en masse dansetimer oveni. Et område, hvor han føler sig totalt på udebane.

»Vi danser tre timer om dagen søndag til torsdag. Mie (Moltke, red.) er meget alene med sin søn, som går i skole, så vi træner om formiddagen. Så skal jeg måske ind på systuen og prøve tøj, før jeg tager til bordtennistræning sidst på eftermiddagen.«

Michael Maze og Mikkel Kessler er både venner og konkurrenter i 'Vild med dans'.
Michael Maze og Mikkel Kessler er både venner og konkurrenter i 'Vild med dans'. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Michael Maze bor i Ørestaden, de træner dans i 'Vild med dans'-lokalerne i Nordvest i den anden ende af København, og så kører han videre til Roskilde eller Brøndby, hvor bordtennisgutterne venter.

»De her uger har jeg ikke overskud til noget som helst. Mentalt er jeg også helt brugt, for jeg har overhovedet ikke flair for dans.«

Netop den store danseudfordring kom til udtryk i fredags, hvor Michael Maze fik blackout under sin samba.

»Jeg kan stadig ikke forklare, hvad der skete. Generalprøven gik fint, men efter en uges træning sidder dansen aldrig helt fast. Jeg var virkelig træt og udkørt og mistede måske koncentrationen i et splitsekund, og så strittede alt i min krop bare imod,« griner han.

»Udgangen var ovre i hjørnet. Jeg var så tæt på at sige 'fuck det her' og så bare løbe ad helvede til.«

Michael Maze fortæller, at han er blevet spurgt, om han ville være med i 'Vild med dans' en del gange i løbet af årene, men at det først sidste år begyndte at passe ind.

»Mikkel (Kessler, red.) og jeg havde den her joke kørende om at skulle stille op imod hinanden. Så snakker jeg en del med John 'Faxe' Jensen og Peter Schmeichel, der jo har prøvet det. Jeg tænkte, de havde samme holdning som mig, men de sagde, at jeg bare skulle gøre det, og så var det jo svært at sige nej.«

Når man siger ja til 'Vild med dans', følger der også en masse ekstra opmærksomhed fra medierne, som ikke nødvendigvis har med dans – eller i Michael Mazes tilfælde bordtennis at gøre.

Michael Maze og Mie Moltke.
Michael Maze og Mie Moltke. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Det har han det helt fint med.

»Det har været en af mine bekymringer ved at sige ja og noget, som Mikkel (Kessler) og jeg har snakket om. Men det er jo et underholdningsprogram og en del af pakken, så det er fint nok. Det er jo en intensiv periode med en slutdato, og dagen efter er der jo alligevel en ny historie.«