Vred digter fortsætter angreb på indvandrermiljøet.

I Danmarks største ghettoer er så godt som alle beboere med anden etnisk baggrund end dansk involveret i kriminalitet.

Det hævder den blot 18-årige debuterende digter Yahya Hassan, der er vokset op med jævnlige tæsk i Gellerupparken ved Aarhus, og som selv har været varetægtsfængslet for forsøg på røveri.

Den kontroversielle påstand fremsatte han mandag i Deadline på DR2. Efterfølgende er der fremsat adskillige dødstrusler mod ham på DR-programmets hjemmeside.

- Tag ud i en hvilken som helst ghetto. Tag til Gellerup, tag til Trillegården, tag til Nørrebro, tag til Tingbjerg. Så ved du, hvordan tingene hænger sammen. Alle sælger hash, alle stjæler, alle hæler. Mine fætre gør det. Alle gør det. Jeg kender de her mennesker. Det er sådan, det miljø er. Det, man siger med, at det er de få, der ødelægger det for de mange, er fuldstændig absurd. For det forholder sig helt omvendt, siger Yahya Hassan.

Dermed fortsætter han et brutalt angreb på de danske flygtninge- og indvandrerkredse, som i weekenden blev indledt med et interview i Politiken. Her beskyldte den unge digter sine forældres generation for at have skabt et helt samfund af kriminelle, uuddannede bumser ved at svigte deres ansvar som forældre.

500 kroner for SU-snyd

Ved siden af tyveri, hæleri og handel med stoffer er ghettoerne ifølge Yahya Hassan scene for organiseret svindel med sociale ydelser.

Selv er han flere gange blevet tilbudt penge for at hjælpe studerende med at svindle sig til den høje SU-takst for udeboende, mens de boede hjemme.

- Da jeg selv havde en lejlighed, blev jeg tit ringet op af folk, der ville høre, om de kunne få lov at få adresse hos mig, så de kunne få den høje SU. I ghettomiljøerne er det ganske naturligt, at du kan købe dig til den slags for eksempelvis 500 kroner, siger han.

Rahih Azad-Ahmad (R), der er formand for Multikulturel Forening og medlem af Aarhus Byråd, genkender en del af det billede, Ayhya Hassan tegner af miljøet i blandt andet de aarhusianske ghettoer. Han mener dog, han går for langt ved at sige, at så godt som alle beboere i de udsatte boligområder er involveret i kriminalitet.

- Det er langtfra alle i de områder, som stjæler og bedrager. Men der er en subkultur, som passer på hans beskrivelse, siger han.