Ulven er nu med sikkerhed nået til Vinderup-området.

Det fastslår flere ulve-eksperter på baggrund af et nyt foto af en ulv i Skave, som Dagbladet bringer i dag.

Ulven er »skudt« af et vildtkamera tirsdag morgen, få minutter efter at et ulvelignende dyr blev fotograferet i Stendis, to kilometer derfra.

- Det ligner godt nok en ulv! Med de korte ører, de lange, lige ben og så videre ligner dyret fuldstændig en ulv, siger seniorforsker Peter Sunde fra Institut for Bioscience på Aarhus Universitet.

Det lader til at ulven fra Harrild Hede er vandret længere vestpå. En vildtkamera sat op mellem Skave og Stendis ved Holstebro i Vestjylland har taget det hidtil bedste billede af den ulv, der lige slår sine folder i Midt- og Vestjylland.

Det var den lokale jæger Kris Hansen, der havde sat sit nyerhvervede vildtkamera op.

- Det var helt tilfældigt, at jeg hængte det op i søndags. Jeg hentede det så igen tirsdag, da jeg havde hørt, at der var set en ulv i området, fortæller Kris Hansen.

Han fik sig lidt af en overraskelse, da han så, at der var taget et billede af den omstrejfende ulv.

- Der var tre billeder på kameraet. To billeder af rådyr og så det af ulven. Det var sjovt og spændende at se, men man må også sige, at det var lidt tilfældigt, siger Kris Hansen.

Seniorforsker Thomas Secher Jensen fra Naturhistorisk Museum i Aarhus mener, at der meget vel kan være tale om den samme ulv, som er fotograferet ved Harrild Hede nær Herning.

- Der er rigtig mange kendetegn, der går igen. En hvid prik ved øjnene, en hvid prik på kinden, en lys stribe over kæben, og jeg kunne blive ved. Så der er meget, der taler for, at det er den samme, siger Thomas Secher Jensen.

Er ulven den samme har den altså vandret fra godt 50 kilometer fra Harrild Hede, hvor den sidst blev fotograferet. Thomas Secher Jensen mener, at årsagen til at den strejfer rundt kan være fordi, at den leder efter en mage.

- Jeg tror ikke, at den leder efter føde. Jeg tror, at det kan være en hanulv, som leder efter et territorium, hvor den kan finde en mage. Der er så mange hunde, der er i løbetid lige nu, og det tror jeg, at den kan lugte, siger Thomas Secher Jensen.

Der kan altså være gode grunde til at holde sin tæve indenfor, hvis man bor i området, hvor ulven strejfer omkring.

- Hvis der var en tæve af en passende størrelse, der strejfede omkring i skoven, så ville ulven bedække den. Det ses i udlandet, hvor hunde får hvalpe med ulve, som de bruger som vagthunde. De er tamme, men lidt mere bidske end normalt, siger Thomas Secher Jensen.

Der er dog også anden en grund til, at man ikke skal lade sin hund rende alene i skoven.

- Hvis ikke den opfatter hunden som en mage, kan den sagtens blive opfattet som et bytte, siger Thomas Secher Jensen.