Regnvejret lørdag aften har betydet, at mange af signalerne og sporene på København Hovedbanegård ikke fungerer, og derfor er ved at blive repareret. DSB oplyser, at togene nu kører mellem København H og lufthavnen i Kastrup og mellem Østerport og København H.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>S-togene er hårdt ramt af aflysninger. DSB oplyser, at Linje B er eneste s-tog mellem København H og Valby.

Her er den aktuelle oversigt:

Linje A kører mellem Køge og Østerport og igen mellem Svanemøllen og Farum.

Linje B kører mellem Høje Taastrup og Svanemøllen og igen mellem Hellerup og Hillerød.

Linje C kører mellem Frederikssund og Valby og igen mellem Svanemøllen og Klampenborg.

Linje F kører ikke på grund af vand i sporene. Der kører i stedet togbusser hvert 10. minut. Togbusserne kan desværre ikke køre ind til Danshøj og Flintholm.

DSB henviser i stedet til linje B og CDer er ingen S-tog på Ringbanen, som har været hårdest ramt af oversvømmelser. I stedet er der indsat S-busser, der kører på strækningen. Derudover er en række afgange i myldretidstrafikken aflyst.

vand
- Send dine egne vandfotos til 1929@bt.dkDer kører stadig færre regionaltog på Sjælland end normalt.

Her er togafgangene, der er udsat:

Østerport/København H - Nykøbing F/Rødby F:

Fra Nykøbing F køres der mod København i minuttal 49 hver time. 

Til Nykøbing F køres der fra København H i minuttal 11 hver time. 

Østerport/København H - Holbæk/Kalundborg:

Fra København er togene, som kører lokalt til Holbæk i minuttal 07, aflyste. Vi henviser til togene i minuttal 37 til Kalundborg hver time. De kører fra Østerport i minuttal 28. Desuden kører der myldretidstog fra Østerport i minuttal 21.

Til København er togene, som kører fra Holbæk i minuttal 27, aflyste. DSB henviser til togene fra Kalundborg, som kører fra Holbæk i minuttal 57 hver time. Desuden myldretidstog i morgentimerne. 

Desuden er der ændringer for de regionaltog, som kører lokalt mellem Østerport/København H og Roskilde/Ringsted:

Se DSB's link her for nærmere oplysninger.

-Det er værst i København, hvor vi har problemer med at komme af med togene, fordi det store klargøringsanlæg ved Østerport ikke kan bruges endnu, fortæller Dennis Jørgensen, afdelingschef i DSB Trafik.

- Det er en række tekniske fejl relateret til weekendens skybrud, der har bragt DSB i knæ. Der er både tale om signalfejl, sporskiftefejl og stationer med defekte højttalere, så DSB oven i alt det andet har problemer med at give de forvirrede passagerer information.

Dennis Jørgensen opfordrer derfor alle passagerer til at holde godt øje med DSB’s hjemmeside, før de tager hjemmefra. Hvis tingene flasker sig, kan passagerne håbe på tog til tiden fra i morgen af.

- Jeg har en forhåbning om, at togene kører normalt igen i morgen. Vi skal evaluere situationen med Banedanmark senere i dag, siger Dennis Jørgensen.

Kystbanekoks

Kystbanen er stadig meget hårdt ramt. Der kører slet ingen tog på den mest trafikerede del af banen mellem København H og Hellerup. Der er i stedet indsat busser på strækningen. Du kan følge trafikken på kystbanen hos DSB First her.
Bt.dk følger situationen hele dagen: Hvordan er din situation? Kontakt bt.dk på 1929@bt.dk