Biniam Girmay fra Erritrea skrev tirsdag historie, da han vandt 10. etape af Giro d'Italia efter en helt overlegen afslutning.

Dermed blev han den første sorte afrikanske rytter, der nogensinde har vundet en etape i grand tour-sammenhæng. Derfor var der masser at fejre for Girmay, da han skulle hyldes på podiet.

I stedet endte det med, at han måtte en tur på hospitalet og gik glip af mødet med medierne efterfølgende på pressekonferencen samt den såkaldte mixed zone, hvor journalisterne kan interviewe rytterne.

Det skriver medier som RMC Sport og Eurosport - se episoden i videoen øverst i artiklen

 Biniam Girmay med sit medtagede øje.
Biniam Girmay med sit medtagede øje. Foto: LUCA BETTINI
Vis mere

Uheldet skete, da Girmay var i færd med at åbne sin vinderchampagne. Her fløj proppen med høj hast direkte i øjet på Girmey, der stod foroverbøjet over flasken.

Etapevinderen forsøgte at holde facaden, mens han tydeligt måtte holde sit ene øje lukket. Senere blev han behandlet i en ambulance, inden medierne skriver, at han blev fragtet på hospitalet i den nærliggende italienske by Jesi.

Hvor slemt medtaget øjet er, er der ingen meldinger på endnu. Forhåbentligt for den historieskrivende cykelrytter er der ikke mere alvorligt, end at han igen er på cyklen til 11. etape.

Girmey slog Mathieu van der Poel i den tætte finale.