Myndighederne mener, at der kan være op til 1000 lig indenfor atomkraftværkets farezone

Det ene problem efter det andet hober sig op for de japanske myndigheder.

Nu viser det sig, at der kan være op mod 1000 døde indenfor den zone, der er evakueret omkring Fukushima-værket. Mennesker der er døde på grund af jordskælv eller tsnunami.

Se listen: Verdens værste atom-katastrofer

Lig som myndighederne er bange for at hente, fordi kroppene er så højradioaktive, at de udgør en alvorlig helbredsfare for de politifolk, soldater eller redningsarbejdere, der skal hente dem ind på lighuse og hospitaler, så de kan identificeres.



Målinger af lig fra Okuma, der ligger fem kilometer fra atomkraftværket, viste søndag, at de døde er så stærkt kontaminerede, at de også kan udgøre en strålingsfare for læger og sygeplejersker og for pårørende, t det også kan blive et problem at have dem liggende på lighuse, og kremere dem eller begrave dem, skriver den japanske avis Kyodonews.com.

Se billederne: Vanvittige og tragiske billeder fra Japan

I begge tilfælde vil radioaktiviteten kunne udgøre en alvorlig fare for at enten luften eller grundvandet bliver forurenet med radioaktivitet.



Myndighederne har besluttet kun at lade folk, der er iført beskyttelsesdragter hente døde fra området, og arbejder lige nu på en plan der går ud på, at rense de døde kroppe på stedet, inden de transporteres videre.

Se billederne: Kæmpe-bølgen ødelægger Japan