Den femdobbelte Tour-vinder og konen Kristin flytter fra hinanden

Store amerikanske tandpastasmil hos både far, mor og børn fik under sommerens Tour de France alverdens TV-seere til at tro, at Lance Armstrong og konen Kristin atter havde fundet lykken. Men nu er den definitivt forsvundet.

Via US Postals talsmand Jogi Müller meddelte den femdobbelte Tourvinder i går, at han skal skilles.

»Det er desværre rigtigt. Igennem hele sommeren har de forsøgt at finde sammen igen. Både for deres egen skyld og børnenes. Men det fungerede ikke,« siger Müller.

Parret har været gift i fem år, men allerede i januar blev de separeret. Siden flyttede de så sammen igen og gik i parterapi. Men i sidste måned flyttede de så fra hinanden igen.

»Det her kommer til at foregå stille og roligt. Det mærkelige er, at vi er tættere på hinanden og bedre venner end nogensinde,« siger Lance Armstrong til den amerikanske avis American Statesman.

Til samme avis siger Kristin Armstrong:

»Vi fortsætter med at være venner, men vi skal skilles. Vi må forsøge at gøre det bedst muligt for børnenes skyld.«

Parret mødtes i 1997 - få uger efter at Lance Armstrong havde gennemgået behandlinger for testikelkræft.

De blev gift i juli 1998, og i oktober 1999 kom sønnen Luke til verden. I forbindelse med sin sygdom lod verdens førende cykelrytter noget sæd nedfryse, og efter intensive IVF-behandlinger lykkedes det så parret at få en søn. I november 2001 stødte tvillingerne Isabelle og Grace til.

Da ægteparret sidste vinter fortalte, at de gik fra hinanden sagde Kristin Armstrong ifølge Berlingske Tidende blandt andet:

»Vi har haft en cancer, tre børn, to hjem og en hurtig opstigning til at være celebre personer med alt, hvad dertil hører. Det kan være en belastning for selv det bedste ægteskab.«

Parret har haft europæisk cykelbase i den spanske by Girona, hvor også Tyler Hamilton og konen Haven har hjemme. I USA hedder Armstrongs base Austin i Texas, og det vil den også hedde efter bruddet.

»Børnene har første prioritet, og vi vil også i fremtiden omgås hinanden respektfuldt,« siger Lance Armstrong, der understreger, at skilsmissen ikke vil få indvirkning på hans planer om næste år at gå efter sin sjette Tour-triumf.