B.T. erfarer, at især mindre erhvervsdrivende, gartnerier og planteskoler er blandt de ivrigste aftagere af firmaets tilbud. Men af en intern telefonliste over »potentielle kunder«, der skal genkontaktes telefonisk - en liste som B.T. er kommet i besiddelse af - fremgår det, at Baltic Workforce ikke er bange for at gå efter nogle af dansk erhvervslivs helt store aktører.

På listen finder man blandt andre Daloon, Malaco, Tholstrup Oste, Hoffmann, Tulip, Royal Danish Seafood, Rynkeby, Thorfisk og Unilever.

B.T. har haft kontakt til de fleste af dem, og overalt er beskeden den samme:

Vi kender dem godt, og de har kontaktet os, men vi vil ikke røre dem med en ildtang, for det er ulovligt.

Personaleansvarlig hos Daloon, Jesper Sørensen, kan som flere af sine kolleger dårligt holde latteren tilbage, da talen falder på Baltic Workforce:

»Jeg kender dem godt, og jeg har fået et brev fra dem. Det har jeg som en slags kuriositet liggende i min inderlomme, for hver gang jeg skal drille tillidsmændene, så hiver jeg det frem, og så skriger de af grin.«

Med den alvorlige mine på igen, forsikrer han, at han ingen interesse har i Baltic Workforce eller deres service: »Vi kunne aldrig finde på at have noget som helst med dem at gøre. Det er jo indlysende ulovligt.«

jps