Bryggerigiganten Carlsberg gør plads til en ny næstformand i bestyrelsen. Pilen peger på tidligere A.P. Møller-Mærsk boss Jess Søderberg.

Den danske bryggerigigant Carlsberg er på vej med en rokade i bestyrelsen. Der vil blive plads til en ny næstformand, når Jens Bigum falder for aldersgrænsen til den kommende generalforsamling. Og pilen peger på den tidligere topchef i A.P. Møller-Mærsk Jess Søderberg, der i dag er menigt medlem af Carlsbergs bestyrelse, skriver Politiken.

Det er avisens erhvervsanalytiker Niels Lunde, der forventer, at Carlsberg er på vej til at skærpe bryggeriets internationale profil, og at også en udlænding er på vej ind i bestyrelsen for første gang.

Carlsberg kommer med regnskab for 2008 onsdag - og her kan meddelelsen om den nye næstformand komme. Den kan også komme i løbet af den kommende uge, da fristen for at indstille kandidater til Carlsbergs bestyrelse er 14 dage før generalforsamlingen 12. marts.

En udnævnelse som den magtfulde næstformand i bryggeriet vil betyde, at Jess Søderberg får genrejsning efter en fyring fra A.P. Møller-Mærsk tilbage i sommeren 2007. Her var den daværende Carlsberg-chef Nils Smedegaard Andersen, der afløste Søderberg i Danmarks største koncern.

/ritzau/