Privatansatte, der modtager medarbejderaktier som en del af deres løn, kan nu se frem til at blive forgyldt. Skatteminister Svend Erik Hovmand (V) er nemlig klar med et lovforslag, der vil lempe beskatningen af medarbejderaktierne betydeligt. Vedtages forslaget vil Danmark komme et stort skridt tættere på USA, hvor aktierne bruges til at øge medarbejdernes engagement i virksomhederne og lette lønudbetalingerne for unge vækstvirksomheder.

- Jeg er meget optaget af dette, fordi det er fantastisk vigtigt at få styrket aktiekulturen i Danmark, hvis vi fortsat skal skabe vækst. Med forslaget tager vi et meget stort skridt, der gør, at vi kommer tættere på reglerne i USA, og det vil sikre et stærkere engagement mellem medarbejdere og virksomheder, siger Svend Erik Hovmand til Ritzau.

Ifølge Skatteministeriets beregninger vil forslaget betyde mistede skatteindtægter på 35 mio. kr. for indkomståret 2002 og ca. 85 mio. kr. for indkomståret 2003.

Forslaget møder på forhånd modstand fra Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti. Tidligere erhvervs- og skatteminister Ole Stavad (S) frygter, at udgiften for den danske statskasse kan blive langt større, fordi forslaget åbner nye smuthuller i skattelovgivningen.

/ritzau/