Shell afskaffer MBTE-benzin i Europa

Shell, der er verdens næststørste olieselskab, meddeler, at selskabet går ind for en total afskaffelse af det miljøfarlige stof MBTE, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Vi går ind for, at MBTE bliver udfaset i hele Europa i løbet af tre-fire år, så vi ikke længere bruger MBTE i benzinen, når et forbud mod stoffet træder i kraft i dele af USA i 2003, siger markedsdirektør Leif Kierkegaard fra Dansk Shell.

Samtidig vil Shell i Danmark i løbet af det næste år fjerne halvdelen af alle de tanke, der i dag tilbyder oktan 98 benzin med MBTE. Herefter vil ejerne af ældre biler være tvunget til at tanke oktan 92 eller 95 benzin og så selv tilsætte blyerstatningen. Selskabet vil indtil videre fortsat sælge blyfri oktan 98 benzin.

Også Statoil er langt fremme i kampen mod MBTE. Selskabet overvejer helt at indstillet salget af oktan 98 benzin på en stor del af sine 350 benzinstationer i Danmark, så salget fremover begrænses til ganske få stationer, oplyser informationschef Kai Nielsen til avisen.

/ritzau/