Rederiet H. Folmer og Co slipper for politisag efter kapringen af Danica White. Søfartsstyrelsen finder ikke anledning til at rejse sag.

Sagen om kapringen af det danske fragtskib Danica White sidste år, hvor fem danske søfolk var gidsler i 83 dage, er slut. Søfartsstyrelsen har gransket rapporten om kapringen og finder ikke anledning til at overgive sagen til politiet med henblik på en straffesag. Det oplyser vicedirektør i Søfartsstyrelsen Birgit Sølling-Olsen til Ritzau.

- På baggrund af rapporten fra Opklaringsenheden har vi vendt og drejet sagen. På den baggrund har vi besluttet, at der ikke skal rejses en politisag, siger Birgit Sølling-Olsen til Ritzau.

Dermed slipper både kaptajn og rederi for straffesager. Søfartsstyrelsens Opklaringsenhed konkluderede i november sidste år, at selv om kaptajnen vidste, at skibet befandt sig i piratfyldt farvand, var vagtberedskabet ikke i orden. Somaliske pirater havde uhindret adgang til at få kontrol med skibet, da de kaprede det i Det Indiske Ocean.

/ritzau/