Vil ikke bruge annoncekroner på at svine V til, lover partisekretær. Fogh tvivler

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Socialdemokraterne lægger de beskidte kneb og mudderkastningen på hylden i den kommende valgkamp.

Vælgerne vil meget hellere høre, hvad partiet selv vil gøre, hvis det genvinder regeringsmagten end at være vidner til en skræmmekampagne mod de borgerlige.

Det oplyser partisekretær Jens Christiansen. Han har fået bred opbakning til en valgkampagne baseret på egne udspil i partiets hovedbestyrelse og i folketingsgruppen.

Udtalelsen er overraskende, fordi mange husker, hvordan S med nød og næppe vandt valget i marts '98.

Personlige angreb
I valgkampens slutfase angreb man daværende V-formand Uffe Ellemann-Jensen personligt i avisannoncer, og mange mener, at det vendte stemningen til Nyrups fordel.

Den slags er fortid, lover Jens Christiansen.

»Jeg tror godt, at tonen i valgkampen kan blive hård, når vi står overfor hinanden med politiske synspunkter. Men vi kommer ikke til at køre en negativ kampagne. Vi vil ikke bruge annoncekroner på at svine vores modstandere til eller sige noget dårligt om Fogh, Bendtsen eller andre navngivne personer. Det gør vi ikke. I stedet vil vi bruge kræfterne på at fortælle, hvad vi selv vil,« siger han.

Venstres formand, statsminister Anders Fogh Rasmussen, tror ham ikke over en dørtærskel.

V venter det værste
»Vi har en bitter erfaring i Venstre for, at S er eksperter i skræmmekampagne. Derfor forventer vi det værste. Vi har allerede set forsmagen på det. En stor del af S-kongressen gik med at hakke på Venstre, og det vil tage til,« siger Fogh.

Den konservative generalsekretær Morten Bangsgaard er derimod glad for meldingen.

»Det vil være en positiv overraskelse, hvis vi får en ren valgkamp. Jeg tror, at vælgerne er trætte af politikere, der kritiserer hinanden,« siger han.

Jens Christiansen afviser da heller ikke, at grovfilen kan komme i brug, hvis S kommer under svær beskydning. smo@bt.dk