Dansk forskning for 30 millioner kroner har ikke påvist nogen fare ved at tale i mobiltelefon. Men mobilstråling er ikke endelig frifundet.

Forskning for 30 millioner kroner har ikke påvist nogen fare ved at tale i mobiltelefon, skriver it-avisen Computerworld. Forskningen er netop fremlagt på en konference i Det Strategiske Forskningsråd.

- Man kan sige, at vi egentlig ikke har fundet noget overraskende nyt, siger Philippe Grandjean, professor i miljømedicin på Syddansk Universitet og formand for programkomitéen.

Alligevel er det ifølge Computerworld lykkedes forskerne at indsnævre nogle muligheder. Hvis stråling eller elektromagnetiske felter medfører påvirkninger, vil det formentlig være af beskedent omfang, påpeger formanden.

Selv om forskerne ikke har fundet skadelige virkninger, er der stadig behov for ny forskning på området. For resultatet kan ikke klart afkræfte, at strålingen er farlig.

- Nu har vi institutioner og forskere, som har kvalificeret sig på det her felt. Derfor vil yderligere forskning være lettere at gennemføre, siger Philippe Grandjean til it-avisen.

/ritzau/